Hlavní obsah

Sebrat stihl jen notebook, pak ho zahnal na útěk papoušek

Novinky, Vratislav Konečný

Policie odhalila pachatele, který se v centru Mostu vloupal do přízemního bytu. Čtyřiadvacetiletý muž z Mostu se potuloval nočním městem, když si všiml u jednoho obytného domu otevřeného okna. Vnikl do kuchyně a hledal, co by ukradl.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

„Na stole objevil notebook, který odcizil. Více již nestihl, neboť v kuchyni byl papoušek, který začal hlasitě křičet. To lapku vylekalo, proto rychle vyskočil z okna a z místa zmizel,” informovala Ludmila Světláková z Krajského ředitelství Policie ČR Ústeckého kraje.

Papoušek probudil i majitele bytu, kteří však zloděje již nezastihli. Ti v noci zapomněli okno v kuchyni zavřít. Policie odcizený notebook v hodnotě 10 000 korun už nezajistila. Mostečan ho stihl prodat údajně neznámému muži za necelou tisícikorunu.

„Vyšetřovatel muže obvinil z přečinů krádeže a porušování domovní svobody," dodala mluvčí.

Muž nekradl poprvé. Již předloni se vrátil z vězení, kde si odpykával trest za spáchanou loupež. Kromě toho má na svědomí i krádež, které se měl dopustit s dalším pachatelem poté, co v Mostě vnikli do rekonstruovaného domu a odcizili z něj různé nářadí za 2500 korun. Obviněný je stíhán na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám