Hlavní obsah

Sebevrah si naplnil auto plynem, při explozi utrpěl rozsáhlé popáleniny

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 25. července po deváté hodině večer ve Veltrusech na Mělnicku mohutně explodoval osobní automobil. Jednadvacetiletý muž, podle hlasů z místa odmítnutý nápadník, se zde totiž rozhodl demonstrativně skoncovat se životem.

Foto: Martin Tlustý

Záchranářský vrtulník Eurocopter EC-135 létá na Kralupsko v posledních letech pro těžce zraněné pacienty stále častěji.

Článek

Se svým autem zastavil na parkovišti naproti letos naštěstí nevyužívanému veltruskému letnímu kinu a přímo ve voze začal manipulovat s ventilem dvoukilogramové propanbutanové lahve. Vypouštěl plynovou směs přímo do kabiny, načež došlo k mohutné explozi slyšitelné široko daleko.

Zděšení občané ihned telefonicky zalarmovali jednotky Integrovaného záchranného systému. Na místo vzápětí dorazili místní dobrovolní hasiči z Veltrus i státní hasiči z Kralup. Středočeská záchranka vyslala ve voze rendez-vous lékaře z Kralup, sanitku s posádkou ze Zdib a dále byl vzhledem k závažnosti případu aktivován vrtulník Letecké záchranné služby z Prahy.

Podle mimořádné noční tiskové zprávy Petry Effenbergerové ze Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje jejich lékař začal ihned po příjezdu na parkoviště s intenzivní lékařskou terapií včetně připojení na umělou plicní ventilaci.

Stabilizovaný mladík, který utrpěl popáleniny II. a III. stupně přibližně na 20 procentech těla, byl předán posádce vtulníku LZS Policie ČR, která přistála hned ve vedlejší klidové zóně. Vrtulník poté odletěl do pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kde byl pacient předán na popáleninové centrum.

Na místě pokusu o sebevraždu dále zasahovaly příslušné policení orgány, které událost zdokumentovaly a rovněž zahájily další šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám