Hlavní obsah

Se zloději okapů na střeše kostela museli pomáhat hasiči

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valentýnský svátek 14. února si chtěli zpestřit dva zloději krádeží okapů z kostela na náměstí Svatopluka Čecha v Praze 10. Jednoho zloděje chytili strážníci hned a s druhým museli pomáhat hasiči s žebříkem.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Na střeše kostela Sv. Václava v Praze 10 byly před desátou hodinou večerní spatřeny dvě osoby, jak se snaží ukrást měděné okapy. Na místo jako první vyrazily hlídky městské policie.

Po příjezdu si strážníci všimli dvou mužů na střeše. Ti začali okamžitě po spatření strážníků utíkat po střeše kostela směrem do ulice Tolstého.

Když oba muži slézali po hromosvodu, podařilo se strážníkům jednoho muže ihned zadržet, druhý ale pohotově vylezl zpátky na střechu a tam se ukryl. Strážníci proto vyrozuměli Polici ČR a snažili se sehnat osobu, která by jim umožnila vstup na střechu kostela. To se ale nepodařilo a museli požádat o pomoc hasiče s žebříkem.

„Jednotka hasičského záchranného sboru po příjezdu na místo přistavila ke střeše kostela žebřík, po kterém strážníci a policisté z místního oddělení Vršovice vylezli. Následně byl i druhý muž strážníky pro podezření ze spáchání trestného činu omezen na osobní svobodě,“ popsala zásah strážníků tisková mluvčí městské policie Jana Přikrylová.

Kromě dvou zadržených mužů, pětadvacetiletého Pražana a devětatřicetiletého Středočecha, nalezli strážníci na střeše ještě velký šroubovák, ocelovou tyč a v okapu ukryté kleště.

Reklama

Výběr článků

Načítám