Hlavní obsah

Screamblast festival láká fanoušky tvrdé hudby do Hradce Králové

Novinky, Matouš Suchochleb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. října proběhne v královéhradeckém AC Klubu první ročník Limen Screamblast Festivalu. Akce, která láká především fanoušky tvrdé hudby. Odstartuje v 15:00 a vystoupí celkem osm kapel.

Foto: Jolien Van Bogaert

The Wrong Kid Died

Článek

Festival zahájí pražská kapela Cvokhaus, hrající crossover nu-metal. Na pódiu je pak vystřídají domácí crossoveroví Rusted Nails.

Následovat bude hanušovická banda We Are The Motion, kteří potěší zejména fanoušky post-hardcoru a metalcoru. Z Jeseníku přijede post-hardcore-punková formace Live It, následovaná pražskou easycore partičkou Hero From Zero.

Nebudou chybět ani hradecké vycházející hvězdy Glad For Today, hrající melodický post-hardcore. Jejich videoklip k songu "Every Act Gives or Takes" nasbíral na youtube už úctyhodných 5000 zhlédnutí a vydání EP, jehož součástí tento song bude je již na spadnutí. 

Poslední dvě účinkující kapely a zároveň headlineři festivalu přijedou až z Belgie. První z nich jsou metalcoroví Stranger Dimensions. Festival ukončí deathcorová kapela The Wrong Kid Died z Antverp.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám