Hlavní obsah

Schody bohumínského penzionu po osmé vyběhly desítky běžců

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Bohumíně mají každým rokem zajímavou sportovní akci. Zájemci si mohou přijít do Penzionu ve věži v co nejkratším čase vyběhnout 187 schodů. Letos se akce konala již po osmé, v pondělí 4. března a mezi zúčastněnými byli například i hasiči.

Foto: Lucie Balcarová

Bohumínský běh do schodů

Článek

"V rámci tréninku jsme si schody vyběhli poprvé bez zátěže a pro radost, abychom se seznámili s tratí a podruhé už s osmikilovou zátěží v podobě dýchacího přístroje. Rozdíl v čase byl asi 13 vteřin, znát byla únava z prvního běhu i ze zátěže," řekl dvaatřicetiletý Marcel Dal, profesionální hasič z HZS MSK Karviná, který schodiště vyběhl bez zátěže za 43,06 vteřiny a za svůj výkon se v kategorii od 20 do 39 let radoval z prvního místa.

Nejrychlejším závodníkem se stal šestnáctiletý Michal Jarošek z Bohumína, a to s časem 39,75 vteřiny. Mezi ženami byla nejlepší sedmačtyřicetiletá Lenka Ptáková, která zdolala schodiště za 59,6 vteřiny a porazila tak své mladší soupeřky. Sedmasedmdesátiletý Miloslav Šuster z Bohumína byl nejstarším účastníkem. Ten do schodů běhá každý rok a letos je vyběhl za 1 minutu a 38 vteřin.

Běh si poprvé vyzkoušel i sedmnáctiletý student Sportovního gymnázia Dany a Emila Zátopkových v Ostravě Vladimír Hladík. Ten se věnuje rychlobruslení. "V Bohumíně jsem letos běžel úplně poprvé a musím říct, že je to zajímavý trénink, při kterém zužitkujete jak rychlostní, tak vytrvalostní složku," doplnil.

Podle pořadatelů byly letošní časy běžců špičkové. "V průběhu všech osmi ročníků mají nejlepší běžci čas od 38 do 40 vteřin. Hodně mě překvapilo, že letos mělo vynikající výsledky do 45 vteřin ze 79 účastníků hned 13 běžců," doplnil za pořadatele Kazimír Palka.

Reklama

Výběr článků

Načítám