Hlavní obsah

Sbor Sempre Animato odstartuje další sezónu nizozemských vystoupení na zámku Dobříš

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravidelně koncertuje nizozemský symfonický soubor Sempre Animato v evropských městech, v minulých letech vystoupil například ve Švédsku, ve Francii či v Maďarsku. Nyní se padesátka muzikantů představí také v České republice. V pátek 8. května budou koncertovat v Zrcadlovém sále na zámku Dobříš.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Na zámku Dobříš se koncerty holandských souborů konají již několik let, vystoupení souboru Sempre Animato symbolicky zahájí letošní sezónu.

Článek

„Na turné po České republice se celý soubor pocházející z Amsterdamu velmi těší. Vedle dobříšského zámku vystoupí také 6. a 7. května v Praze,“ sdělil Klaas Touwen z agentury IC Production, která přiváží nizozemské soubory do Čech pravidelně.

Na zámku Dobříš se v její produkci odehrávají koncerty již několik let, vystoupení souboru Sempre Animato symbolicky zahájí letošní sezónu.

Skladby od Dvořáka i Beethovena

Koncert souboru, který tvoří převážně amatérští nadšenci a poloprofesionální hudebníci, začne v Zrcadlovém sále ve 20 hodin. V programu zazní skladby od Antonína Dvořáka, Ludwiga van Beethovena, Johannese Brahmse a Camilla Saint-Saënse.

Dirigent souboru Kian Pin Hiu působí jako stálý i hostující dirigent v několika orchestrech v Nizozemsku a v Číně. V roce 1999 dirigoval debutové představení City Chamber Orchestru v Hongkongu, se kterým spolupracuje dlouhodobě. Orchestr Sempre Animato vede od roku 2000.

Soubor hudebníků přijede z Nizozemska do České republiky 2. května, tři dny budou hudebníci pobývat a zkoušet v Berouně a zpět do Amsterdamu odcestují 9. května. 

Další koncert chystají na zámku Dobříš už 12. června, benefiční vystoupení Příbramské filharmonie podpoří opravu varhan v kostele Sv. Kříže na Dobříši. V červenci se uskuteční další koncert nizozemského souboru v produkci IC Productions Holland. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám