Hlavní obsah

Sbírka na podporu zvířecího azylu Sirius startuje 2. prosince

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 4. ročník sbírky je určen pro zvířecí azyl Sirius v Záhoří u Písku. Centrum kultury Písek je opět aktivním iniciátorem a prostředníkem při shromažďování pro provoz útulku potřebných věcí.

Foto: Petr Hejna
Článek

Majitelka azylu, Ivana Gašparíková, uvítá pro své svěřence především granule, konzervy, piškoty, těstoviny, kočkolit, antiparazitika a desinfekční přípravky. Velmi potřebné jsou rovněž deky (pouze však absolutně čisté) utěrky a ručníky a povlečení. Naopak v danou chvíli žádané letos nejsou matrace, kterých mají dostatek.

Suchý chléb, pšenice, oves, ovoce  - to zase udělá radost dalšímu ze zvířat, o které se kromě psů a koček Sirius stará, a kterým je poník. Uvedené a obdobné věci je možno nosit od pondělí 2. prosince do recepce píseckého Kulturního domu, a to ve všední dny od 8 do 16 hodin. Sbírka bude ukončena 20. prosince ve 12 hodin.

V recepci (pokladně KD) je možné také obdržet číslo účtu útulku pro případné finanční dary. Partnerem akce je Rock rádio Prácheň a Písecké postřehy.

Minimálně v předvánočním čase ve shonu uspěchané a hodnotově podivné doby, kdy opuštěných zvířat přibývá neměně jako osamělých lidí, není od věci vzpomenout nesobecky i na čtyřnohá stvoření, které nejsou právě hýčkanými domácími mazlíčky vlastní domácnosti. A při výběru živého tvorečka coby překvapení pod stromeček se vyplatí pro jeho další osud důkladně zvážit, zda za chvíli neomrzí, či nezačne být na obtíž, aby po čase neskončil v některém z podobných zařízení.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám