Hlavní obsah

Sběratelé pivních etiket a pivovarských suvenýrů se setkají v Přerově

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klub sběratelů pivních etiket a pivovarských suvenýrů Haná Olomouc a Minipivovar Parník Přerov pořádají Setkání sběratelů pivních etiket a pivovarských suvenýrů, které se uskuteční v sobotu 10. srpna od 7.00 do 10.30 hodin v Minipivovaru Parník Přerov.

Foto: Klub sběratelů pivních etiket a suvenýrů Haná Olomouc

Plakát Klubu sběratelů pivních etiket a pivovarských suvenýrů Haná Olomouc

Článek

Sekce pivních suvenýrů je nedílnou součástí Klubu sběratelů kuriozit hned od svého založení v roce 1965. V současné době patří co do počtu sběratelů mezi nejsilnější sekce.

Nejvíce sběratelů se věnuje sbírání pivních etiket. Dělí se na sběratele, kteří sbírají jen tuzemské pivní etikety, a na sběratele sbírající celý svět. Hned po nich jsou to sběratelé pivních tácků, pivních lahví, korunkových uzávěrů a pivních plechovek.

Mezi členy sekce pivních suvenýrů jsou sběratelé, kteří mají unikátní sbírky a nejen v rámci ČR, ale i celého světa. Největší sbírku pivních etiket vlastní Antonín Tupý z Ústí nad Labem, která čítá 361 526 kusů etiket z celého světa. Další unikátní sbírku má Jiří Drvola, který sbírá staré pivní láhve. Ve své sbírce má 6830 pivních lahví

Akce je veřejnosti přístupná a může se stát i inspirací pro zájemce o sběratelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám