Hlavní obsah

Samolepky na kontejnerech varují před pokutou

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny kontejnery na separovaný odpad na 50 sběrných místech v Domažlicích jsou nově označeny speciálními samolepkami, které nechala vyrobit Městská policie Domažlice v rámci prevence kriminality.

Foto: Město Domažlice

Nešvary kolem ukládání odpadů u kontejnerů řeší Městská policie v Domažlicích neustále.

Článek

Občany upozorňují na to, že plocha je monitorována kamerovým systémem a za ukládání odpadu mimo vyhrazené místo hrozí až padesátitisícová pokuta.

Nešvary kolem ukládání odpadů u kontejnerů řeší Městská policie v Domažlicích neustále. Během několika posledních měsíců však ještě s větší intenzitou. Díky fotopastím se podařilo potrestat několik hříšníků a prokázalo se také, že ukládat odpad k domažlickým kontejnerům jezdí i lidé z okolních obcí. V rámci prevence kriminality se nyní strážníci navíc rozhodli opatřit všechny kontejnery speciálními samolepkami.

„Nechali jsme jich vytisknout 500 kusů. Nyní jsou umístěny na všech kontejnerech ve městě. Varují před vysokou pokutou za ukládání odpadů mimo místa k tomu určená,” uvedl za MP Domažlice zástupce velitele Radovan Plšek, který také dodal, že situace se nyní již velmi zlepšila.

To potvrzuje i ředitel Domažlických technických služeb Jaroslav Zavadil: „Pozorujeme, že se lidé chovají lépe. Upozornění je může od zakládání skládek skutečně odradit. Náklady, které s úklidem nepořádku máme, jdou do ročně do statisíců.”

Fotopasti a také městský dohledový kamerový systém budou strážníci v souvislosti s nesprávným ukládáním odpadu používat i v budoucnu. Nově navíc osazenstvo městské policie posílil další operátor kamerového systému a kontrola tak může být ještě intenzivnější.

Na webových stránkách městské policie www.mpdomazlice.cz je také k dispozici interaktivní mapa, na které jsou sběrná místa znázorněna. Návštěvník stránek tak po rozkliknutí ikony dostane informaci s fotografií sběrného místa.

Touto službou chce městská policie vyjít vstříc občanům města, aby i ze svého domova měli informaci o sběrných místech. Jednotliví strážníci ve svých okrscích sledují vytíženost sběrných kontejnerů a v případě, že je nějaká nádoba soustavně přeplněna, řeší tuto situaci s technickými službami. Ty následně zajistí výměnu nádoby za nádobu s větším objemem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám