Hlavní obsah

Salsa a další latinskoamerické tance rozproudí Jablonec

Novinky, Robert Schernstein

Ve Velkém sále Eurocentra v Jablonci nad Nisou proběhne v sobotu 16. února od 20 hodin akce zvaná výstižně Salsa Night, která patří již čtvrtým rokem mezi nejreprezentativnější žánrové akce v České republice.

Foto: Robert Schernstein
Článek

Tato událost si již u regionálního publika získala vysokou popularitu, ale každoročně přitahuje také fandy z Prahy, Hradce Králové, Plzně, Ústí nad Labem a dalších měst. Na své si přijdou jak znalci žánru, tak i návštěvníci, kteří se s latinskoamerickými rytmy setkají poprvé.

Program nabízí několik krátkých bloků s výukou tanečních prvků nebo plnohodnotné vystoupení kapely Pragasón (Kuba/Peru/ČR), které v pauzách doplní Dj Gari (Dominikánská republika).

Největším lákadlem však jistě bude vystoupení profesionálních tanečníků skupiny Ruben Dance (Kuba/Dominikánská rep./ČR), kteří ve stylových kostýmech předvedou nové choreografie postavené na základě folklórních i moderních kubánských a dominikánských tancích.

Některá z vystoupení skupina připravuje speciálně jen pro tuto příležitost. Vůbec poprvé v České republice tanečníci veřejně předvedou tanec merengue v tradičním národním kostýmu, dále představí tanec bachanta v tanečním páru z Dominikánské republiky, afro-kubánský folklór ve stylových kostýmech, reggaeton, danza de Cuba, kubánký step a kromě jiného samozřejmě tanec salsa.

Oblíbené je i společné závěrečné vystoupení návštěvníků a taneční skupiny, které nabídne východokubánské karnevalové tance, populární conga a méně známý chancleta. Lenka Vacková za pořadatele vzkazuje: „Na závěrečnou večerní show, na kterou potřebujeme i vás, si s sebou vezměte speciální obuv: dřeváky, stepařskou nebo flamencovou obuv, zkrátka jakékoliv boty, kterými při dupání vytvoříte hlasitý zvuk. Bude to jízda!“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám