Hlavní obsah

Šafaříkovy a Křižíkovy sady v Plzni ožijí výstavou prací žáků Soukromé ZUŠ Trnka

Novinky, Pavla Vaněčková

Do světa fantazie mohou vstoupit ve dnech 7. – 15. června nejen děti, ale i jejich rodiče díky výstavě dětských prací žáků Soukromé základní umělecké školy Trnka.

Foto: Jan Příhoda
Článek

Již pátý ročník Trnkové zahrady, která má tentokrát podtitul Jiné světy, představí v plzeňských Šafaříkových a Křižíkových sadech výběr z dětské tvorby za školní rok 2013/2014. Díky pracím žáků mohou návštěvníci zavítat do jiných světů – do světa fantazie, budoucnosti, vesmíru, světa čarodějů, světa pod vodou, světa mikrokosmu, zkrátka do světa dětí.

V neděli 15. 6. pak bude od 14:00 do 17:00 v sadech u Západočeského muzea připraveno pro rodiny s dětmi herní odpoledne. „Každý, kdo dorazí, si bude moci vyzkoušet vlastní výtvarnou tvorbu pod širým nebem, zajímavostí bude nekonečný papír, na který si každý bude moci namalovat, co chce, a děti se určitě pobaví u některých vystavených prací, které budou interaktivní,” uvedla ředitelka škola Dáša Nesvedová.

„Naše škola loni oslavila 10. výročí od založení. Za tu dobu jí prošly stovky talentovaných dětí, mnohé z nich pokračují ve studiu na uměleckých školách. Škola má výtvarný obor s různým zaměřením – od klasické „výtvarky“ po samostatnou keramiku a sochařství a multimediální tvorbu. Naší pýchou je také literárně-dramatický obor, jehož žáci sklízí úspěchy na všech soutěžích a přehlídkách regionální i celostátní úrovně,” dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám