Hlavní obsah

Šachmatem zazní sametový černošský hlas zpěvačky Melanie Scholtz

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězda talentované zpěvačky Melanie Scholtz stoupá prudce vzhůru a její jméno se stává pojmem nejen v rodné Jihoafrické republice, ale i po celém světě.

Foto: archiv zpěvačky Melanie Scholtz

Melanie Scholtz

Článek

Tato charismatická zpěvačka vystoupí v předvánočním čase také ve Zlíně, v klubu Šachmat, v budově 15 továrního areálu ve 14|15 Baťově institutu. Koncert se uskuteční ve čtvrtek 19. prosince od 20:00 hodin.

Zpěvačka se sametovým černošským hlasem je ztělesněním dokonalé harmonie vzácného člověka a mimořádného talentu. Její hvězda začala zářit již v dětství a od té doby si dokázala získat nejen laickou veřejnost, ale také okouzlila i uznávané hudebníky a kritiky. Během své kariéry spolupracovala s hudebními velikány, kterými bezpochyby jsou Al Jarreau a Joe McBride. Její pěvecké a hudební umění bylo oceněno také několika cenami. Získala ocenění Standard Bank Young Artist award 2010, Winner of Jazz á Juan Rélévation competition 2012 a další.

„Koncerty Melanie Scholtz patří k těm nejlepším. Zpěvačka přináší posluchačům nezapomenutelné zážitky. Opakovaně již vyprodala několik koncertních sálů. A je skvělé, že při letošní předvánoční tour po Česku zavítá i do Zlína,“ řekl organizátor zlínského koncertu Filip Husák.

Melanie Scholtz zahraje v klubu Šachmat s hudebním doprovodem, který tvoří klavírista Bokani Dyer z Botswany, na baskytaru zahraje Lukáš Kytnar a na bicí Roman Vícha, oba z České republiky.

Před vánočními svátky čeká Šachmat ještě několik akcí. V pátek 20. prosince si na své přijdou milovníci vína. Klub připravuje první Zlínský festival vín, při němž se uskuteční degustace moravských a zahraničních vín, zazní hudba a během večera budou k dispozici i profesionální someliéři. O den později, tedy v sobotu 21. prosince, je na pořadu společné předvánoční setkání kapel. „V klubu zahrají kapely BlueTone, Orange a Reggay. Vstup bude na toto neformální setkání muzikantů zdarma,“ dodal Filip Husák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám