Hlavní obsah

S pistolí si šel pro peníze a cigarety na benzínovou pumpu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se střelnou zbraní šel pro peníze a cigarety neznámý pachatel v pondělí 21. února na benzínovou pumpu v Habrové ulici v Praze 3. Policie zveřejnila video z přepadení.

Foto: Policie ČR

Příchod pachatele do prodejny

Článek

Běžná noční směna se během jedné minuty změnila ve směnu dramatickou, když kolem půl dvanácté v noci vešel do prodejny benzínové stanice maskovaný ozbrojený pachatel. U prodejního pultu si nejprve řekl o tři krabičky cigaret a poté namířil na obsluhu čerpací stanice střelnou zbraň. Dožadoval se vydání hotovosti. Dostal několik tisíc korun, sebral krabičky cigaret a vše si dal do připravené igelitové tašky a odešel směrem k ulici Na Jarově.

Na místo se dostavilo několik hlídek policie i s policejním psovodem, který začal po pachateli okamžitě pátrat. Jeho stopu ztratil asi po 300 metrech.

„Neznámý pachatel byl ve věku 20 až 25 let, 180 cm vysoký, hubené postavy, na sobě měl šedou nebo sepranou černou mikinu s kapucí, světlé kalhoty skejťátského stylu a na nohou měl bílé boty. Na mikině měl na každé straně prsou hvězdu o velikosti 10 cm, a sice jednu bílou a jednu zelenou. Obličej si zakrýval červeným šátkem. Muž mluvil česky,“ popsala pachatele tisková mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Policie nevylučuje, že tento pachatel přepadl tuto benzínovou pumpu už v prosinci minulého roku. „Kriminalisté se touto variantou zabývají, ale zatím ji nemůžeme potvrdit,“ sdělila Jana Rösslerová.

Policisté žádají o pomoc případné svědky události nebo občany, kteří by mohli znát pachatelovu totožnost, aby se neprodleně obrátili na linku 158.

Na videozáznam z bezpečnostní kamery se můžete podívat zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám