Hlavní obsah

S novým starostou o budoucnosti Světlé nad Sázavou

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mgr. Jan Tourek (KDU-ČSL) byl zvolen novým starostou města Světlá nad Sázavou v polovině listopadu - předtím na radnici působil ve funkci místostarosty. Původním povoláním učitel poodhalil svou vizi budoucnosti města.

Foto: Michaela Poláková

Starosta Jan Tourek

Článek

„Je to práce která mě baví. Za čtyři roky, co jsem tady na úřadě, jsem se už otrkal. Zjistil jsem spoustu věcí o městě. Chtěl bych dál pomáhat a spolupracovat. To, že jsem se ocitnul na místě starosty, byla souhra náhod, kterou na mě život připravil,“ říká o svém zvolení Tourek.

Na kandidátce KDU-ČSL se objevil lékař, úředník, uklízečka i soustružník. „My jsme parta, která zastupuje normální, obyčejný, průměrný, slušný lidi. Chceme se dostat někam dál, protože je pořád co zlepšovat. Výsledek nás překvapil. Nikdo to nečekal. A překvapilo nás to velmi mile, protože jsme nikdy předtím volby ve Světlé nevyhráli,“ popsal Tourek kandidátku a volby.

V programu strany jsou nejen velmi závažná témata, která se ve Světlé probírají horem dolem, ale i detaily, které město potřebuje. Od průmyslové zóny až po chodníky.

„Průmyslová zóna byl hlavní bod našeho programu. Ve Světlé se práce těžko hledá, a proto by průmyslová zóna ve Světlé mohla pomoci s nezaměstnaností. V našem programu je i rozšíření mateřských škol. Nebo by šlo spíše o zajištění pružnosti podle počtu dětí. Dětí se týká i výstavba a opravení dětských hřišť ve Světlé,“ uvedl Tourek.

„Mezi naše další body programu patří například i přemostění Sázavy u nádraží kvůli dopravě na náměstí. Vybudování sportovní haly či rozšíření domova důchodců. Ovšem Světlou chci zlepšit i v detailech. Zazelenit náměstí, zrekonstruovat chodníky v oblastech, kde jsou nejpoužívanější, nebo zpoplatnit parkování na náměstí. To vše mám v plánu a doufám, že budou zastupitelé těmto nápadům nakloněni stejně jako já,“ dodal Tourek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám