Hlavní obsah

S kriminalitou bojujme třeba hudbou, říká karvinský raper Lukrecius Chang

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdými rýmy o životě začal v pátek večer v klubu Hard Café koncert karvinských raperů s názvem S rapem proti kriminalitě. Jeho prostřednictvím chce patron projektu, také raper a asistent prevence kriminality Lukrecius Chang, ukázat lidem, že s kriminalitou lze bojovat, třeba právě hudbou.

Foto: Milan Haluška

Křest CD S rapem proti kriminalitě

Článek

Nápad zorganizovat koncert S rapem proti kriminalitě a vydání stejnojmenného CD se zrodil v hlavě Lukrecia Changa a Nikoly Cholewikové. Oba jsou již několik let asistenty prevence kriminality při karvinské městské policii.

"Chtěl jsem prostřednictvím hudby dát najevo, co se děje kolem nás. Každá skladba má proto svůj význam jak hudebně, tak textově," říká Chang, který na koncertu vystoupil se svými kamarády Pavlem Baarem, RUmanem a Bigyym. Nechyběl ani Mikec.

Koncert byl podpořen projektem Cesta k městu 2, který podporuje i karvinská městská policie. Její ředitel Petr Bičej úderem půlnoci oficiálně pokřtil nové CD S rapem proti kriminalitě, které lidé na akci dostali zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám