Hlavní obsah

S krásami kraje Boženy Němcové se seznámí senioři z klubu Pohoda

Novinky, Dana Ehlová

Klub seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí slaví letos 55. výročí založení a slavit se bude v průběhu celého roku. Pro více než dvě stě členů je připravena pestrá škála akcí, jedna zajímavější než druhá.

Foto: Lubomír Imlauf (archiv)

Fotograf Lubomír Imlauf bude 14. března hostem klubu seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí.

Článek

Už 14. března zavítají do klubu Pohoda vzácní hosté a tři výrazné osobnosti regionu východních Čech – fotograf Lubomír Imlauf, spisovatel Josef Lukášek a vydavatel Miloš Kaválek.

Setkání s nimi se ponese v duchu motta Krajem Boženy Němcové. „V klubu poprvé uvítáme skvělého fotografa, který neplýtvá slovy, zato mistrně zachycuje krásu Orlických hor, Náchodska, Broumovska, ale také našeho regionu Podorlicko,“ přiblížila vedoucí klubu Miroslava Nováková a dodala: „Ve vitrínách budou vystaveny publikace i knihy, na kterých se vedle fotografa Lubomíra Imlaufa slovem podílí Josef Lukášek a o grafiku a tisk se stará Miloš Kaválek.“

Návštěvníci si tak budou moci prohlédnout nejen knihy s krásnými fotografiemi, ale i pohlednice nebo kalendáře, včetně nejnovější knihy Krajem podél Metuje.

Tato obrazová publikace představuje prostřednictvím úctyhodných 342 fotografií region na česko-kladském pomezí, vymezený řekou Metují a jejími přítoky. V knize jsou v sedmi kapitolách prezentovány nejen skvosty zdejší krajiny, ale i města, obce, zámky a církevní památky. Texty a popisky jsou přeloženy do angličtiny, němčiny a polštiny.

Setkání v klubu Pohoda začíná v 15 hodin. 

Další akce je avizována už na 4. dubna a opět se bude jednat o besedu. „V klubu uvítáme další významné hosty a to šéfredaktora oblíbeného časopisu KAM po Česku Luďka Sládka a členku redakce Zdeňku Kubátovou,“ prozradila vedoucí klubu Pohoda Miroslava Nováková, která je „hnacím motorem“ kosteleckých pohodářů.

Obě akce přitom nejsou určeny jen pro členy klubu, ale pro každého, koho takové osobnosti zajímají.

Reklama

Výběr článků

Načítám