Hlavní obsah

S kosteleckými hasiči přišel za dětmi i čert

Novinky, Pavel Pávek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolovna v Kostelci nad Černými lesy se v sobotu krátce po poledni nezaplnila jen dětmi různých věkových kategorií, ale i hasiči. Místní sbor dobrovolných hasičů ve spolupráci s TJ Sokol již po šesté všem dětem z města připravil mikulášské odpoledne plné soutěží, tance, diskotéky a závěrečného překvapení.

Foto: Pavel Pávek
Článek

„Náš sbor se dlouhodobě věnuje mládeži, snažíme se jí přivést do svých řad. Nejen proto, abychom si vychovali následovníky, ale hlavně chceme dětem ukázat, že se volný čas dá trávit rozumněji než lelkováním po náměstí,“ uvedl starosta sboru Radovan Žyla.

V průběhu odpoledne se nadšeným divákům představily sbory Kosáček a Dodo, o hudební doprovod se postaral diskžokej Pavel. I ty nejmenší děti se zapojily do tanečního reje, většinou v doprovodu aktivních maminek, největší aplaus ale vyvolal malý čertík, který zaujal jako součást ukázky pásma aerobiku.

Jen na malou chvíli dobrá nálada některé opustila, když do sálu Sokolovny vtrhla parta čertů, doprovázející velebného Mikuláše s andělem. Brzy však zjistili, že svatý Mikuláš čerty ovládá pevnou rukou a navíc dokáže lecjaký hřích za básničku či písničku přehlédnout. Bez dárku nezůstal nikdo a čertův pytel zůstal tentokrát prázdný.

Reklama

Výběr článků

Načítám