Hlavní obsah

Rytmy afrických bubnů a ugandských tanců se ponesou sobotní Poličkou

Novinky, Klára Kašparová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 3. července se v Poličce v atriu Centra Bohuslava Martinů pod širým nebem bude konat africký večer. Poličské kulturní léto si pro návštěvníky nachystalo živelnou hudbu východní a střední Afriky a divoké tance Joseline Amutuhaire a Immaculate Katushabe, tanečnic z ugandského kmene Ankole.

Foto: Klára Kašparová

Akce se konají na zahradě Centra Bohuslava Martinů

Článek

Ugandan Dancers Band, objev roku 2012, se jako jediná skupina v České republice věnuje zřídkakdy slyšené hudbě střední a východní Afriky. Skupina již vystupovala v mnoha zemích Evropy, jako jsou Německo, Švýcarsko, Polsko, Rusko, Chorvatsko...

„Joseline s kapelou zatáhnou posluchače do transu. Nechybí ani lyrické písně a čisté perkusivní skladby, hrané největší virtuozitou,“ uvedl Tomáš Ondrůšek, přední český perkusionista a pedagog pražské AMU, který svým bubnováním doprovází ugandské tanečnice.

Africký večer vypukne ve 20.00 hodin v atriu Centra Bohuslava Martinů a bude doprovázen videoprojekcí záběrů popisujících život v Ugandě.

Poličské kulturní léto přináší řadu kulturních akcí – letní kina, divadla (nejen) pro děti, tvořivé dílny, cestovatelské a jiné přednášky. Multižánrový festival pořádá Centrum Bohuslava Martinů a Městská knihovna Polička ve spolupráci s o. s. MaTami, o. s. Pontopolis a o. s. Náš Martinů. Projekt rovněž podporuje město Polička a řada dalších institucí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám