Hlavní obsah

Růžová bublina nadělila dárky malým pacientům

Novinky, Lenka Pokorná

Do Vánoc sice ještě pár dní zbývá, malí pacienti dětského oddělení českobudějovické nemocnice ale dostali první vánoční dárky již ve středu. V nemocnici jim je předaly zástupkyně Nadačního fondu Pink Bubble – růžová bublina splněných přání.

Foto: Lenka Pokorná

Sama dobře vím, jak mohou dny a týdny v nemocnici pomalu ubíhat, říká patronka daru pro malé pacienty českobudějovické nemocnice Ida Melmerová.

Článek

Proč hračky právě pro českobudějovické dětské oddělení? „Slečna Ida Melmerová z naší nadace je bývalou onkologickou pacientkou, a protože je Jihočeška a léčila se také na zdejším oddělení, chtěla udělat radost nemocným dětem právě zde. Hračky nám pro tyto účely věnovali organizátoři soutěže Hračka roku,“ uvedla Renáta Němcová z Nadačního fondu Pink Bubble.

Hračky získané od nadace rozmístí personál nemocnice do jednotlivých stanic dětského oddělení úměrně věku pacientů. Následně pak budou k dispozici všem dětem, které jsou zde hospitalizované.

Pink Bubble podporuje děti a mladé lidi, kteří podstoupili onkologickou léčbu ve zdravotnických zařízeních po celé České republice. „Jsem přesvědčený, že děti budou nadšené. Každý dárek, radostný okamžik či veselý moment, který obohatí a zpříjemní jejich pobyt na našem oddělení, je vítanou součástí léčebné terapie. O tom, že dobrá nálada léčí, nemůže být pochyb,“ poznamenal primář Dětského oddělení Nemocnice České Budějovice Vladislav Smrčka.

To potvrdila i patronka daru Ida Melmerová. „Sama dobře vím, jak mohou dny a týdny v nemocnici pomalu ubíhat. Věřím, že dětem tyto dárky udělají radost a pomohou jim léčbu v nemocnici lépe psychicky zvládnout. Všem přeji hodně sil, trpělivosti a především úplné uzdravení,“ poznamenala někdejší malá pacientka.

Nadační fond Pink Bubble vznikl v dubnu roku 2012 z iniciativy Martiny Šmukové, která se předtím po dobu 11 let podílela na vedení Nadačního fondu dětské onkologie Krtek při brněnské dětské nemocnici. Důvodem k založení Nadačního fondu Pink Bubble byly mimo jiné i specifické potřeby starších (náctiletých) pacientů, tedy věkové skupiny, která v té době stála poněkud stranou veřejné pozornosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám