Hlavní obsah

Romeo (Garčic) a Julie (Radkovičová) poprvé v Břeclavi

Novinky, Pavlína Božková

Břeclavský divadelní soubor Břetislav letos zahájí sezónu uvedením klasické hry Williama Shakespeara Romeo a Julie pod režijní taktovkou Tomáše Uhra. Premiéra představení se uskuteční 21. dubna v 19:00 v sále Dělnického domu v Břeclavi. Další dvě reprízy proběhnou 28. dubna.

Foto: Divadelní soubor Břetislav

Divadelní soubor Břetislav ‎William Shakespeare: Romeo a Julie

Článek

Jak už ovšem napovídá titulek, nebude se jednat o klasickou hru. Divadelní soubor Břetislav přenesl příběh osudové lásky do přívětivějšího prostředí jihomoravské vesnice dvacátého století, ze znepřátelených rodů učinili rody vinařské a jména ve hře byla upravena tak, aby odrážela svéráz kdysi hlavně vinařské a rybářské vesnice Hlohovec.

Regionální folklor prostupuje výtvarnou stránkou, hudbou, hlásí se o slovo písněmi i tradicemi. Překvapí také aktualizací samotného děje a propracovaností hrdinů.

Spolupráce souboru s Tomášem Uhrem vzešla mimo jiné i z průběhu natáčení historického snímku Pláč svatého Šebestiána, který se natáčel také na jižní Moravě a jehož uvedení do kin se plánuje v tomto roce. Tomáš Uher je jedním z autorů scénáře a režisérů a pro svůj film oslovil do epizodních rolí právě herce z DS Břetislav.  

Již dopředu vyprodaná premiéra představení Romeo a Julie se uskuteční 21. dubna v 19:00 v sále Dělnického domu v Břeclavi. Z důvodu obsazenosti uvede soubor další dvě reprízy v jeden den 28. dubna v 17:00 a 20:00 hodin. Představení se také přesune na hostování do Charvátské Nové Vsi - 19. května v 19:00.

V blízké době by chtěli ochotníci nabízet představení i pro druhý stupeň základních škol, střední školy a gymnázia. Kvůli specifické experimentální scéně a tudíž omezené kapacitě sálu v Dělnickém domě je nutná rezervace přes email: bretislav.ds@gmail.com, nebo telefonicky na +420 606 814 514. Lístky budou k vyzvednutí na adresách: CA TORA tour v Shopping Centru Jana Palacha 3197/13 a Sklenářství a rámování Břetislavova 3149/5. Pokud máte možnost, sledujte aktuality na facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám