Hlavní obsah

Romance o Krásce a Zvířeti bude k vidění také na hradě Karlštejn

• Aktualizováno
Novinky, Dana Ehlová

Svou fotografickou tvorbu představí za pár měsíců na hradě Karlštejn Robert Rohál. V minulých dnech byl hostem kastelána Ing. Jaromíra Kubů, s nímž si domluvil termín své příští výstavy. Ta by měla proběhnout v dubnu a květnu příštího roku.

Foto: Josef Štěrba

Naďa Kubů, Robert Rohál a Jaromír Kubů na Karlštejně.

Článek

"Byl jsem se de facto podívat na prostory, kde by měla být výstava instalována, a jsem moc spokojen jak s místem, tak termínem," říká Robert Rohál, který by rád na jaře příštího roku vystavil dvě kolekce - jednak Romanci o Krásce a Zvířeti, jednak kolekci nazvanou La Divina.

"Obě kolekce na Karlštejn podle mého krásně zapadnou. Zatímco Kráska a Zvíře vypráví na černobílých fotografiích známý pohádkový příběh, La Divina přinese napůl snové, napůl realistické fotografické obrazy, na nichž mi zapózovala mladá mezzosopranistka Lenka Čermáková," dodal fotograf.

A jak se mu líbilo na Karlštejně, kde se v minulých dnech ocitl vůbec poprvé? "Byl jsem překvapen velikostí a rozsáhlostí hradu Karlštejn. To mě nadchlo. Ale hlavně mě potěšilo setkání se sympatickým panem kastelánem a jeho příjemnou ženou Naďou. Jsou to moc milí lidé a rád bych je zase brzo viděl," říká Robert Rohál, který chce do konce roku znovu Karlštejn navštívit, protože ho láká bohatý adventní program, který tam bude od začátku prosince probíhat.

Před dvěma lety měl Robert Rohál společně s fotografem Janem Levorou výstavu také na hradě Křivoklát. Na Karlštejně bude ale vystavovat sám. Představí tam již zmiňovanou kolekci Romance o Krásce a Zvířeti, která byla letos postupně vystavena ve Zlíně, v Doudlebách nad Orlicí a v Ostravě, a dále úplně poprvé nový fotografický cyklus La Divina.

"Navíc bych rád prezentoval Karlštejn i v knize, ke které mě inspirovalo vyprávění pana kastelána Kubů. Za pětadvacet let práce kastelána na Karlštejně má tolik historek a zážitků, že by to bylo na knížku. Ale jak to celé dopadne, to se teprve uvidí," uzavírá Robert Rohál.

Reklama

Výběr článků

Načítám