Hlavní obsah

Roman Janusz představí Černou Horu a Albánii

Novinky, Jiří Smutný

Městská knihovna Rajhrad zve na další cestopisnou přednášku a besedu Hory v srdci Balkánu. Tentokrát přijede sympatický cestovatel a fotograf Roman Janusz z Karviné, který posluchače seznámí s krásou černohorské a albánské přírody a se životem tamního obyvatelstva.

Foto: Jiří Smutný

Městská knihovna Rajhrad

Článek

Kdesi na samém konci Evropy, v horském srdci Balkánu, stále existují místa, kde se zastavil čas. V horách Černé Hory a Albánie, kde na poutníka občas čekají dobrodružství kořeněná orientem, zatím zůstává ukryto kouzlo divokých zapomenutých hor. Krajiny idylických toulek, země bezcestí a setkání s až vražedně pohostinnými lidmi, kteří vítají příchozího s kalíškem rakije v ruce.

Nebeská krása Proklatých hor, mystické temné hvozdy Černé Hory, západy slunce na poloninách Bjelasici. Tradice krevní msty v Albánii, země mercedesů a bunkrů, kontrasty katolické víry a islámu...

Přednáška s besedou a promítáním barevných fotografií se koná ve čtvrtek 6. dubna v 18.00 hodin. Je to poslední cestopisná přednáška v Knihovně Rajhrad v tomto pololetí. Komu termín nebo místo nevyhovuje, může absolvovat stejný pořad v Kulturním domě Rubín v Brně-Žabovřeskách v pondělí 10. dubna v 16.30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám