Hlavní obsah

Rodinný festival Holešovská Regata 2012 se blíží. Uskuteční se už tuto sobotu

Novinky, Petra Svěráková

Už jen několik hodin zbývá do startu druhého ročníku festivalu Holešovská Regata. V prostorách zahrad holešovského zámku vypukne už v sobotu 23. června. Vstupenky na Holešovskou Regatu 2012 jsou stále v prodeji.

Foto: archiv Agentury Velryba

Soutěž netradičních plavidel

Článek

Předprodej bude ukončen v pátek 22. června. Vstupenky bude možné zakoupit i na pokladnách v den konání festivalu u hlavního vstupu do areálu. Na místě ale už nebude možné zakoupit zvýhodněné rodinné vstupné, pouze jednotlivé vstupenky, které budou stát 300 Kč pro dospělé a 200 Kč pro děti do 15 let (děti do 3 let mají vstup zdarma). Areál festivalu bude pro diváky otevřen od 11.00 hodin. První tóny z pódia B se ozvou v 11.45, kdy zahraje první kapela – domácí Franc Alpa. První velkou hvězdou v programu pak bude kapela Čechomor, jejíž hodinový set začíná ve 13 hodin.

V souvislosti s očekávaným příjezdem několika tisíc diváků vydali pořadatelé doporučení pro příchody k areálu i pro zaparkování aut. Mapka doporučených parkovacích míst je umístěna na stránkách festivalu www.holesovskaregata.cz. Jako hlavní odstavné parkoviště bude sloužit průmyslová zóna, která je vzdálená od bran areálu zámeckých zahrad přibližně dva kilometry. Diváci můžou zaparkovat v zóně a na festival přijet na kolech – cyklostezka vede přímo od průmyslové zóny a pořadatelé festivalu připravili i hlídanou zónu pro bicykly diváků. Prostřednictvím živého vysílání Rádia Zlín budou přijíždějící diváci průběžně informováni o stavu parkovacích ploch v Holešově v živých vstupech. V každém případě už nyní pro řidiče univerzální rada: buďte trpěliví, a nesnažte se zaparkovat v bezprostřední blízkosti vchodů - tam to opravdu nepůjde.

Ti, kteří budou chtít na festivalu stanovat, budou mít tuto možnost na vyhrazeném místě v zahradách zámku. V blízkosti bude WC a tekoucí voda. Stanování bude možné od pátku 22. června od 15.00 hodin do neděle 24. června do 12.00 hodin. Stanování bude bezplatné a nehlídané. Pořadatel nezodpovídá za odložené věci. Od pátku bude cesta k místu pro stanování označená navigačními cedulkami.  

Kromě soutěže netradičních plavidel, která se letos setkala s velkým zájmem stavitelů a námořníků, se návštěvníci mohou těšit rovněž na recesní Mistrovství Holešova (a světa) v přejezdu vodní lávky. Do obou disciplín – přejezdu jednotlivců na kole a dvojic na trakaři – se můžou diváci přihlásit přímo na místě a zkusit své umění v překonání úzké lávky nad vodní hladinou.

Na festivalu Holešovská Regata 2012 vystoupí celá řada populárních zpěváků a kapel. Například Čechomor, Mňága a Žďorp, Tomáš Klus, MIG 21 a další. Program zpestří i pouliční divadlo, chybět nebude ani velký ohňostroj nad vodní hladinou a závěrečná pirátská tancovačka s kapelou Premier, která skončí až s úderem půlnoci.

Kromě hudby čeká návštěvníky pestrý doprovodný program pro dospělé i děti. V areálu budou připraveny nejen tradiční skluzavky a skákací hrady, ale také například indiánská vesnice, škola žonglování, svezení na ponících, rukodělné dílny pro děti, svezení na dračích lodích a mnoho dalšího, to vše zdarma v rámci vstupného.

Aktuální informace, plánek areálu festivalu, doporučení pro návštěvníky a další podrobnosti můžete získat na stále doplňovaných stránkách festivalu www.holesovskaregata.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám