Hlavní obsah

Rodinné centrum Srdíčko obnovuje program setkávání

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S dalším uvolněním koronapandemických opatření se znatelně mění život v Ústí nad Orlicí. Od pondělí 18. května bylo obnoveno setkávání rodin v Rodinném centru Srdíčko.

Foto: Stanislava Dvořáková

Nahoru a dolů se roztočil svět pro každého s možností jeho oblíbené zábavy.

Článek

Vzhledem k rozvolňování státních opatření souvisejících s koronavirovou pandemií od pondělí 18. května Rodinné centrum Srdíčko obnovilo setkávání rodin v obvyklém časovém režimu, a to v pondělí, středu a pátek od 9.30 do 12.30 hodin.

Obnovení provozu však přineslo nemilé překvapení - dětská herna zmizela. Při úklidu prázdného sálu byly objeveny kolem zdi záhadné výdutě. Když dobrovolní brigádníci rozebrali podlahu, objevili nepříjemné tajemství - houbu dřevomorku. Všichni se zapojili do řešení a hledání možnosti, jak by bylo možné hernu od 1. září znovu otevřít.

Ani maminky nelenily a přišly s novým nápadem. S hernou souvisí zdravý mléčný bar Zambar, vedle kterého se rozkládá krásná zahrada. Navíc téměř přes noc nastupující léto svými teplotami podpořilo otevření tohoto prostoru k hrám, odpočinku i besedám.

A tak hned první den zahájení setkání rodin, trávník s nadšením využila lezoucí batolata, stále obsazená houpačka sloužila těm větším, páni kluci mohli stavět tunel do jiného světa a dívenky s modelínou vytvářet představy jeho zařízení.

Zahrada pak přivítala i nové obyvatele - králíčky, kteří se těšili všeobecné pozornosti. Jejich příbytek, králíkárna umístěná v rohu zahrady, bude pro radost dětí s možností pohladit si živé zvířátko stálým doplňkem zahrady. A nezůstalo jen u mazlení, vypuštění králíčci se s dětmi zapojili do honičky kdo s koho. Kdo asi byl rychlejší?

Všichni si po dlouhé době užívali sluníčka, maminky navíc u besedy s kafíčkem, které mohly zakoupit u okénka Zambaru a v pohodě u stolků na zahradě vypít.

V případě nepříznivého počasí se hračky, deskové hry a posezení přesune do multifunkčního sálu Jednoty bratrské. Ovšem nápad trávit slunné teplé dny na zahradě je tím nejlepším řešením.

Ve venkovním prostředí o možnost odborných rad nepřijdou ani rodiče. Ve středu 20. května v 10 hodin to bude tradiční beseda s Mgr. Evaldem Ruckým o výchově dětí se zodpovězením dotazů individuálních situací. Na sobotu připravuje svůj program Klub deskových her.

Letní prázdniny pak pro rodiny zpestří od 8. do 13. srpna rodinný pobyt s dráčky na Horské chatě Koniklec v Krkonoších s náplní her pro děti a besed s rodinnými poradci pro rodiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám