Hlavní obsah

Rocková legenda Michal Prokop vystoupí v Písku

Novinky, Petr Hejna

Do píseckého Divadla Pod čarou míří vzácný host - v pátek 18. ledna zde proběhne koncert Michala Prokopa se skupinou Framus Five. Tento mimořádný vstup do nové koncertní sezóny Podčáry předesílá, že i celý rok jako obvykle nabídne tato scéna obdobně dobrou muziku různých žánrů.

Foto: archiv
Článek

Příznivcům kultivovaného rocku není třeba Michala Prokopa, tuto jedinečnou osobnost bývalé československé, v současnosti české, a přesahem celoevropské hudební scény, nikterak přestavovat.

První LP z roku 1968 představilo kapelu ještě v poloze povětšinou převzaté soulové hudby, zatímco následný titul Město ER z roku 1972 již stavělo plně na autorské tvorbě, podpořené textem titulní rozsáhlé skladby, napsaným básníkem Josefem Kainarem. Zde byla zařazena i mimořádná skladba fenomenálního kytaristy Luboše Andršta Noc je můj den, která dozajista na koncertu zazní v současném zvuku skvělé kapely.  

Mimo letitého spoluhráče Luboše Andršta se mohou návštěvníci těšit na skvělou rytmiku, tvořenou baskytaristou Zdenem Wimpym Tichotou a bubeníkem Pavlem Razimem, dále Framus Five tvoří houslista Jan Hrubý a hráč na klávesové nástroje Jiří Kolář (oba známí z Mišíkovy kapely ETC), navíc zvuk zhutní dvojice dechů - Roman Němec na trumpetu a saxofonista Jiří Šíma.

A že podobně jako Rolling Stones překročení "důchodcovské" sedmdesátky zdaleka neznamená ztrátu energie a invence, se mohou posluchači všech generací přesvědčit na koncertu hlavního protagonisty kapely Framus Five Michala Prokopa v Divadle Pod čarou na koncertu, který proběhne v páteční večer 18. ledna od 20:30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám