Hlavní obsah

Robbie O'Bara získal v Praze titul Mr. Gay Europe 2013

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Robbie O'Bara z Irska se stal v pořadí osmým držitelem titulu Mr. Gay Europe. Letošní ročník se konal v Praze. Mladý Ir získal všechny svým příjemným vystupováním, úsměvem a přirozeností.

Foto: Petr Mráček

Mr. Gay Europe, Praha 2013

Článek

Ale nejen o mužské kráse byla soutěž Mr Gay Europe, pořadatelé při ní chtěli také informovat o problematice HIV pozitivity a nemoci AIDS. Před včerejším pražským finálovým večerem proto šestnáct účastníků debatovalo o těchto rizicích v gay komunitě, kde je nakažených víc než mezi heterosexuály, a představovali třeba, jaký přehled mají o prevenci AIDS ve svých zemích.

V neděli se například všichni předvedli na módní přehlídce, která se konala ve Vrtbovské zahradě, absolvovali i profesionální focení na různých místech Prahy.

Večer pak v pražské Retro music hall vyvrcholila celá pětidenní akce o titul Mr Gay Europe. Po celou dobu měli účastníci nabitý program a museli tak ukázat, jak se dokáží bavit, vystupovat, zda jsou sportovně nadaní, či mají v sobě umělecké sklony.

Moderátory večera byli Veronika Petrová a Petr Vojnar. Mezi vystupujícími hosty byla herečka a zpěvačka Barbora Mottlová, nebo 22 účinkujících z připravovaného muzikálu Rent. 23 členka souboru, Michaela Nosková, vše sledovala z porotcovské židle. A nutno podotknout, že vystoupení sklidilo právem zasloužený apluas. Vedle Michaely Noskové seděla v porotě například Veronika Stýblové, letošní účastnice soutěže Superstar, nebo zmíněna Barbora Mottlová.

Udělovalo se i několik jiných titulů:

Mr Photo Jozef Hulina ze Slovenska

Mr Photo Jozef Hulina ze Slovenska Mr Swimmer Leroy Williamson z Velké Británie

Mr Photo Jozef Hulina ze Slovenska Mr Swimmer Leroy Williamson z Velké Británie Mr Internet Armando Santos z Francie

Mr Photo Jozef Hulina ze Slovenska Mr Swimmer Leroy Williamson z Velké Británie Mr Internet Armando Santos z Francie Mr Best Interview Robbie Obara z Irska

Sympaťák delegátů Michael Sinan z Dánska

Do TOP 10 nakonec postoupili soutěžící z Dánska, Rakouska, Švédska, Německa, Španělska, Anglie, Irska, Francie, Slovenska a Belgie. Superfinalisty čekala poslední disciplína, otázka od poroty, ze které do TOP 5 postoupili soutěžící ze Švédska, Dánska, Irska, Španělska a Anglie.

Třetí místo získal Fritiof Ingelhammar ze Švédska, druhé místo Leroi Williamson z Velké Británie.

Titul Mr Gay Europe 2013 patří Robbiemu O´Baraovi z Irska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám