Hlavní obsah

Říjen v ostravském Minikině odstartuje filmovým maratonem kina Senior

Novinky, Vladimír Šmehlík

Nejmenší ostravský biograf poděkuje seniorům za přízeň týdenním filmovým maratonem.

Foto: Vladimír Šmehlík
Článek

Je to už více než dva roky, kdy přišla dramaturgie ostravského Minikina s neotřelým projektem zaměřeným na seniory. Každý týden se v programu nejmenšího ostravského biografu objevují odpolední filmové projekce určené seniorům.

Návštěvnost Kina Senior převyšuje průměrnou návštěvnost večerních projekcí, a díky vyprodaným vstupenkám musí Minikino filmy častěji reprízovat. Teď přichází Minikino s týdenním festivalem filmů pro seniory a věří, že hosté nabídku kina využijí.

Zlevněné vstupné, přívětivější čas projekcí a také neotřelá dramaturgie dává ostravským seniorům možnost chodit do kina pravidelně a sledovat tak aktuální dění v české i světové kinematografii na plátně komorního kina, kde nelomozí reklamní sety a kde se káva podává v porcelánu.

PROGRAM: SENIOR MARATON 2012

(všechny projekce začínají v 15.00 hod., pokud není uvedeno jinak)

1. 10. pondělí

Druhá šance (USA, 2012, 100 min.)

(Hope Springs)

Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tony Lee Jones) jsou oddaný pár, jejichž manželství zná již jen rutinu. Kay přiměje svého tvrdohlavého a skeptického manžela, aby odlétli na týdenní manželskou terapii, která má dát jejich soužití novou jiskru. Opravdová výzva jejich vztahu je však teprve čeká.

2. 10. úterý

Nedotknutelní (Francie, 112 min.)

(Intouchables)

Úsměvný snímek natočený podle skutečných událostí vypráví o nedotknutelném přátelství bohatého, handicapovaného aristokrata s živelným mladíkem z předměstí, kterého právě propustili z vězení. Dvojici se podaří propojit nemožné: Vivaldiho a populární hudbu, serióznost a žoviální vtípky, luxusní obleky a tepláky.

3. 10. středa

SuperClacico (Dánsko, 2011, 99 min.)

Úspěšná dánská komedie líčí osudy Christiana, majitele upadající vinotéky, jemuž se hroutí živnost i manželství s Annou. Ta odjela do Buenos Aires jako úspěšná manažerka fotbalového klubu a žije luxusní život po boku o mnoho let mladší fotbalové hvězdy. Christian se ale nehodlá tak snadno vzdát.

4. 10. čtvrtek

Báječný hotel Marigold (Velká Británie, 2011, 124 min.)

(The Best Exotic Marigold Hotel)

Skupinka důchodců se rozhodla strávit podzim svého života v Indii. Reklama na ubytovací zařízení slibovala luxus a krásné nicnedělání, po příjezdu jsou však postaveni před zcela jinou realitu. Postupně ale objevují nové zážitky, zapomínají na minulost a začínají se těšit, co přinese budoucnost.

5. 10. pátek

Vrásky z lásky (Česko, 2012, 101 min)

Vitální bývalá herečka (Jiřina Bohdalová) obdrží pozvánku na konkurs do Prahy. Při útěku z domova důchodců narazí na Otu (Radoslav Brzobohatý), který chtěl před svou operací ještě jednou spatřit ženu, jež ovlivnila jeho život. Nesourodý pár se tak vydává na netradiční cestu za poznáním, že nejhorší, co člověk může udělat, je všechno vzdát.

Reklama

Výběr článků

Načítám