Hlavní obsah

Říhův dům naposledy rozezní swing

Novinky, Matouš Suchochleb

V Říhově domě v Chlumci nad Cidlinou se v sobotu 3. listopadu uskuteční již tradiční zábava pořádaná Big Bandem Melodybrass

Foto: Monika Krejčová

Melodybrass

Článek

Akce s názvem Dušičková show bude jednou z posledních konaných v tomto klubu, jelikož se 5. listopadu definitivně zavírá. Společně s Melodybrassem vystoupí jako předskokan hradecký band STO z královéhradecké ZUŠ Střezina a taneční skupina She-pot. 

V Melodybrassu se za jeho třináctiletou existenci vystřídaly desítky výborných hráčů. Nyní se jejich počet ustálil na 25 v čele s kapelníkem Janem Petrovickým a zpěváky Janou Čižinskou a Radkem Řezníčkem. Absolvoval několik zahraničních turné (Francie, Polsko). K jeho posledním úspěchům patří 2. místo ve velké konkurenci orchestrů v rámci Mezinárodního hudebního festivalu v České Kamenici, který se konal v červnu tohoto roku.

Na svém kontě má Melodybrass CD s názvem Cesspool Time, v současné době se připravuje CD nové, jehož křest proběhne v prosinci na vánočním koncertě v Chlumci nad Cidlinou.

Hradecký STO (Střezinský taneční orchestr) je skupina 30 mladých hudebníků z královéhradecké ZUŠ Střezina. Za dobu jeho působení kapelou prošlo na 120 žáků, odehrál přes stovku koncertů a dvakrát bodoval v soutěži Jazzových a tanečních orchestrů. Několikrát vyjel do zahraničí (USA, Itálie, Polsko), kde sklízel velké úspěchy. Za dirigentským pultíkem stojí od jeho založení v roce 2003 Tomáš Antonín Mucha a zpěváckými esy jsou Martin Růža, Žofie Dařbujánová, Láďa David a Tereza Petráčková. Tento orchestr v květnu tohoto roku nahrál již druhé CD.

Taneční skupina She-pot je chlumecká dívčí taneční skupina, která okouzluje své diváky jak sólovými výstupy, tak v rámci větších projektů. K největším úspěchům patří spolupráce na muzikálu Sugar aneb Někdo to rád horké s divadelním spolkem Klicpera rovněž z Chlumce nad Cidlinou.

Spolupráce těchto tří skupin se osvědčila už v minulém roce na podobné akci a pro nebývalý ohlas se rozhodly večer plný zábavy, tance a kvalitní hudby zopakovat i letos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám