Hlavní obsah

Řidiči pozor - od 1. listopadu na velké části D1 povinné zimní obutí

Novinky, Helena Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od začátku listopadu vstupuje v platnost nařízení o povinných zimních pneumatikách na silnicích v úsecích, které jsou označeny značkami Zimní výbava. Týká se to především některých horských silnic, ale i na dalších komunikacích je potřeba dávat pozor.

Článek

Zbystřit by měli také motoristé, kteří používají naši nejvytíženější dálnici D1, na níž od letoška platí povinnost zimního obutí téměř na celém úseku Praha-Brno. Přesněji je to od 21. kilometru (Mirošovice) do 182. kilometru (Kývalka). Takže už ne jenom na Vysočině, jak tomu bylo dřív.

Povinnost zimního přezutí platí od  1. listopadu 2010 do 31. března 2011. Pokud policisté zjistí, že jste použili letní gumy tam, kde je povinnost zimního přezutí, hrozí vám pokuta až 2000 Kč a můžete přijít o jeden bod.

Na závěr jeden příklad: brzdná dráha z rychlosti 80 km/h na nulu je na sněhu a na zimních pneumatikách kratší o více než 40 metrů oproti letním gumám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám