Hlavní obsah

Řidiče přemohl za jízdy mikrospánek, srazil a těžce zranil chodkyni

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Vidči na Vsetínsku srazil ve středu po poledni řidič osobního vozidla chodkyni. Záchranáři ji s těžkým zraněním transportovali vrtulníkem do ostravské nemocnice.

Foto: HZS Zlínského kraje

Automobil po nehodě narazil do stromu.

Článek

„Vážnou dopravní nehodu vyšetřovali od půl druhé odpoledne vsetínští dopravní policisté společně s kriminalisty,“ informovala ve středu odpoledne krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Podle mluvčí jel sedmapadesátiletý řidič v osobním vozidle ve směru od Stříteže na Rožnov pod Radhoštěm. „Vlivem mikrospánku nezareagoval na chodkyni, která šla z pohledu řidiče do protisměru při pravém okraji vozovky. Automobilem nejprve srazil ženu, pak porazil dopravní značku, poničil plot a zastavil se až o strom. Pětašedesátiletá chodkyně utrpěla těžké zranění, se kterým byla přepravena vrtulníkem do nemocnice v Ostravě,“ uvedla k nehodě policistka.

Řidič, který je podezřelý ze zavinění nehody, vyvázl bez zranění. Dechová zkouška u něj byla negativní. 

U nehody zasahovali hasiči z Rožnova pod Radhoštěm. „Pomohli zdravotníkům s ošetřením zraněné osoby a potom zabezpečili vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin,“ dodal Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

„Policisté vyšetřující dopravní nehodu žádají svědky, kteří v době střetu stáli na nedaleké autobusové zastávce a mohli střet vidět, aby se jim ozvali na linku 158. O svědectví rovněž žádáme řidiče, kteří v době dopravní nehody projížděli místem,“ vzkázala Lenka Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám