Hlavní obsah

Řidič bez oprávnění a pod vlivem drog ujížděl policistům. Ohrozil několik vozidel

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiče osobního automobilu, který není držitelem řidičského průkazu, zadrželi až pod pohrůžkou použití střelné zbraně v pondělí 16. prosince odpoledne policisté z Vizovic na Zlínsku po několikakilometrovém dramatickém pronásledování.

Foto: Policie ČR

Zdrogovaný řidič policistům neunikl.

Článek

„Při ujíždění navíc řidič ve vysoké rychlosti ohrozil několik protijedoucích vozidel, které vytlačil ze silnice a nakonec havaroval po nárazu do vozidla dvaapadesátiletého řidiče, který utrpěl lehké zranění,“ informovala dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič ze Vsetínska nereagoval na různé výzvy k zastavení dávané policisty, proto se za ním vydalo několik policejních hlídek a snažili se ho zastavit.

„Při divoké jízdě řidič nezvládl projet zatáčkou vedoucí do obce Hrobice na Zlínsku, vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem, poté havaroval a dal se na útěk. Policisté z dopravního inspektorátu ho ale záhy zadrželi za pomoci hrozby střelnou zbraní,“ popsala událost policejní mluvčí.

Dechová zkouška u zadrženého muže byla negativní, zkouška na přítomnost drog ukázala pozitivní hodnoty na amfetamin. Zda a v jakém množství řidič drogu užil, ukáže lékařské vyšetření.

„Řidič skončil v policejní cele. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala Monika Kozumplíková.

Kriminalisté žádají řidiče vozidel, kteří byli svědky pronásledování stříbrného vozidla Alfa Romeo s převozními značkami v pondělí 16. prosince od 13.15 do 13.25 hodin, aby se ozvali na linku tísňového volání policie – 158. Vozidlo ujíždělo od čerpací stanice Ono v Zádveřicích směrem do Slušovic a pak dál na obec Hrobice. Výpovědi, kamerové záznamy nebo fotografie této události mohou policistům pomoci v trestním řízení

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám