Hlavní obsah

Retrodiskotéka v modrém své příznivce nezklamala

Novinky, Monika Čapková

V pořadí již pátá retrodiskotéka naplnila do posledního možného místa sál v Nové Vsi u Bakova nad Jizerou. Obzvláště tehdy, když při té příležitosti oslavila místní kapela Difur Band 20. výročí svého vzniku.

Foto: Monika Čapková

Modrá je dobrá.....

Článek

V sobotu 27. listopadu praskal novoveský sál ve švech. DJ Šáňa alias Pavel Šaněk spolu s místní kapelou Difur Band výborně bavil mnoho návštěvníků oblečených převážně do modré. A to z toho důvodu, že retrodiskotéky mívají vždy nějaký podtitul. Tentokrát heslo znělo: modrá je dobrá.

A tak se na sále prohánělo mnoho dam v modrých retro šatech a pánů v modrých košilích, nechyběly ani pionýrské košile, či košile a kravaty SSM. Modrá zkrátka vládla celému večeru. A tak není divu, že retrodiskotéka startovala písní Modrá od kapely Žlutý pes.

Každou celou hodinu se svých hudebních nástrojů chopil Jirka a Martin čili Difur Band a zahráli něco ze svých začátků před dvaceti lety. Přidali nějakou tu zajímavost, kterou během své kariéry zažili a dostali také dort od souboru Furiant, s kterým poctivě spolupracují na lidových zábavách.

O půlnoci jako překvapení pro pořadatele, ale i oslavence zatančila skupina Mafira. Mladí kluci a holky představili moderní pojetí tance a jejich vystoupení bylo odměněno potleskem všech věkových skupin.

Retrodiskotéky v Nové Vsi jsou totiž navštěvovány všemi kategoriemi. Mládež se tu baví na jednom parketě společně s rodiči a někdy i prarodiči. Je to zkrátka vždy velice pohodová akce, plná pěkných písniček. S oblibou všichni zavzpomínají na staré dobré časy, vytáhnou zapomenuté svršky ze svých skříní a vyrazí se báječně bavit.

Tentokrát se v Nové Vsi sešli zároveň i tři "subjekty" kandidující na pěkné umístění v soutěži fanoušků, nazvané Boleslavský Otík. Teď už se sčítají hlasy a tak uvidíme, zda na DJ Šáňu či kapelu Difur Band a nebo dokonce i na stylové retrodiskotéky zařazené v počinu roku zbude nějaká ta "medaile".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám