Hlavní obsah

Řešit maturitní ples už v srpnu? Naprosto běžné

Novinky, Jan Synek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože sezóna maturitních plesů začíná až v prosinci, některé studentky řeší již teď, s více než půlročním předstihem, jaké plesové šaty obléknou. Ukázalo se, že je to nejlepší cesta, jak získat ty nejkrásnější maturitní šaty a často navíc se slevou.

Článek

Léto je pro středoškoláky v plném proudu a většina z nich si užívá u moře, na chatě či někde v kempu s přáteli. Jsou ale i tací, kteří neotálejí a připravují se na svůj maturitní ples. Zarezervovat si plesové šaty nyní je podle jedné z maturantek ta nejlepší volba.

„Byla jsem v jedné půjčovně šatů a mám na leden zarezervované krásné plesové šaty a nemusím se přitom bát, že mi je někdo vyfoukne. Dokonce jsem s sebou přivedla i přítele, který si rovnou půjčil oblek,” uvedla Kateřina Šebelová, studentka maturitního ročníku soukromého gymnázia na Praze 1.

Plesové salóny jsou na brzké zákazníky připraveni a pořádají různé letní slevové akce. „Je pro nás lepší, když část zákazníků dorazí již teď, máme tak na ně více času a v září nevznikají fronty. Snažíme se jim proto nabídnout výhody, když dorazí již v červenci či v srpnu,” prozradil majitel pražského plesového a svatebního salónu.

Celoroční výhodou je například i rozvoz šatů, který některé salóny zdarma nabízejí. Šaty jsou studentkám před plesem doručeny a po akci znovu odvezeny. To je pro některé z maturantů velké plus, jelikož mnohé slečny si pro své vysněné šaty jezdí i několik set kilometrů dlouhé vzdálenosti. Ušetření nejen času, ale i peněz za dopravu tak určitě rády uvítají.

Důvodem těchto dlouhých cest je snaha získat kvalitní a značkové šaty, které často nabízejí pouze velké plesové salóny, nacházející se v hlavních městech. Největší výběr značek je především v Praze, ale díky možnosti rozvozu jsou i tyto značkové šaty dostupné po celé České republice.

Maturantky zaplatí za zapůjčení plesových šatů většinou od 2500 do 4000 korun. Obleky se dají sehnat i levněji, půjčují se totiž od 1500 do 4500 korun. Cena za koupi šatů se liší od modelu, ale zpravidla se výrazně vyplatí si šaty místo zakoupení půjčit.

Mnoho maturantů bylo překvapeno tím, že sezóna plesových šatů začíná už o prázdninách. Tuto skutečnost ovšem uvítali, jelikož ve školním roce budou mít méně starostí a mohou se více soustředit na učení. „Určitě si zajdu oblek vyzkoušet už příští týden. K maturitě mi zbývá k přečtení ještě 15 knih, a tak mi v září odpadne alespoň jedna starost,” prozradil nám další budoucí maturant Daniel Pavlásek ze střední hotelové školy v Praze.

O tom, co studenty v posledních ročnících příští rok čeká, nechtějí raději ani slyšet a možná proto navštěvují plesové salóny - aby si nervování a učení zpříjemnili milým zážitkem, což pro studentky vybírání šatů na maturitní ples určitě je.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám