Hlavní obsah

Relaxační zóna na náměstí v Kroměříži se letos neotevře, radnice podpoří podniky v centru

Novinky, Redakce Novinky

Kroměřížská radnice letos kvůli mimořádným opatřením a jejich důsledkům neotevře relaxační zónu na Velkém náměstí.

Foto: Město Kroměříž

Článek

Projekt, který tři roky po sobě kombinoval kulturní, společenské a pohybové vyžití s relaxací a občerstvením, si kladl za cíl oživit městské centrum. Na základě aktuálního vývoje není jisté, zda vůbec, případně za jakých podmínek se budou moci lidé v létě shromažďovat, jak bude omezeno pořádání kulturních akcí a jaká hygienická či bezpečnostní opatření bude třeba dodržovat.

„Pro provoz a naplnění hlavních cílů relaxační zóny, v níž se ročně uskutečnilo na 80 akcí pro veřejnost, je to přitom zásadní věc. Tím, že se letos relaxační zóna neotevře, chce město Kroměříž také podpořit místní podnikatele v historickém centru. V této nelehké době úplného omezení služeb souvisejících s turismem budou usilovat o každého zákazníka a nemá smysl jim přidělávat další konkurenci," uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměřížská radnice už dříve schválila pomoc podnikatelům podnikajícím v pronajatých prostorách na území města, kterých se dotklo povinné uzavření provozoven na základě opatření vlády proti šíření nákazy koronavirem. Zastupitelé pro tyto účely uvolnili tři miliony korun. Žadatel může získat příspěvek ve výši jednoho měsíčního nájmu, a to až do maximální částky 20 tisíc korun.

Další informace: https://www.mesto-kromeriz.cz/aktuality/tiskove-zpravy/podnikatele-poskozeni-pandemii-koronaviru-mohou-zadat-o-podporu/.

Radnice už dříve rozhodla o odložení splátek nájemného podnikatelům, kteří působí v městských prostorách a jejichž činnost byla přímo dotčena omezením provozu v souvislosti s opatřeními státu proti šíření nákazy koronavirem.

Radní schválili, že těmto subjektům, které si pronajímají nebytové prostory města za účelem provozování činností na základě živnostenského oprávnění, odloží splátky s platností od 1. dubna 2020 do doby ukončení nouzového stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám