Hlavní obsah

Rektor Univerzity Karlovy přijal Bohdana Pomahače

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima ve čtvrtek pozval na půdu univerzity do historických prostor Karolina k osobnímu setkání předního českého lékaře Bohdana Pomahače.

Foto: Tomáš Kopečný

Světovou lékařskou kapacitu Bohdana Pomahače doprovázela při setkání s rektorem Univerzity Karlovy prof. Zimou jeho manželka Hana.

Článek

Zima ocenil, že Pomahač přijal pozvání, i přesto, že jeho pracovní program v Praze je velmi bohatý. Rektor při setkání zdůraznil, že Pomahač svou prací přispívá nejen světové vědě, ale především k šíření dobrého jména české medicíny.

V této souvislosti zmínil nedávnou unikátní transplantaci horních končetin, kterou Pomahač se svým týmem provedl v USA. Jako lékař ji považuje za velký krok nejen pro samotného pacienta, ale hlavně pro světovou medicínu.

Osobního setkání s rektorem UK a především kolegou lékařem si Pomahač podle vlastních slov nebývale cení. Považuje ho za jeden z nejvýznamnějších bodů svého programu v Praze.

Kromě setkání na půdě Univerzity Karlovy čeká Pomahače převzetí Ceny Nadačního fondu Neuron za přínos světové vědě a účast na 20. vzdělávacím sympoziu s mezinárodní účastí.

Sympozium je věnováno novým a osvědčeným operačním postupům v plastické a rekonstrukční chirurgii obličeje, trupu a končetin. Pořádá jej Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví, Česká společnost plastické chirurgie JEP, 1. lékařská fakulta UK v Praze a Česká lékařská komora.

Pomahač vystoupí s přednáškou na téma Rekonstrukční chirurgie.

Reklama

Výběr článků

Načítám