Hlavní obsah

Rekordní účast na Polish Open ve stolním hokeji

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě nedozněly ohlasy mistrovství světa ve stolních hokejích, které hostilo před třemi týdny polské město Wodzislaw Ślaski, a stolní hokejisté vyrazili opět do Polska.

Foto: WTHA

Polish open 2012

Článek

Desátý ročník billiard-hockeyového Polish Open, dříve hraného pod názvem Silesian Cup, ozdobila rekordní účast. V Czyzowicích se sešlo sto šest hráčů a hráček z pěti zemí a v sázce tak byly vysoké body do mezinárodní WTHA Tour i do Českého poháru. WTHA navíc tento turnaj zvolila jako testovací pro švýcarský hrací systém, který by do budoucna mohl nahradit osvědčený, ale při početné účasti poněkud zdlouhavý „pavouk s opravou“.

S nástrahami ve šprtci zatím neobvyklého hracího systému se nejlépe vypořádal uherčický Libor Předešlý. Druhé místo vybojoval Michal Chylek z Frýdku-Místku a třetí skončil Jiří Nakládal (BHC Dragons Brno). Kategorii žen vyhrála Veronika Grabinská (Sokol Frýdek-Místek). Obě trofeje pro vítěze žákovských kategorií zůstaly v Polsku.

Součástí víkendového programu bylo také finále billiard-hockeyového Schools Challenger. Po loňském druhém místu se vítězství dočkal Orel Brno-Bohunice. Titul obhajující 8. ZŠ Most zachránila až na poslední chvíli alespoň bronz. Stříbrný pohár si odnesla Flota Mlodych Wodzislaw Ślaski.

Polish Open v táhlovém hokeji Chemoplast ovládl jednoznačně slovenský junior Marek Vrablic ze Senice. Druhý byl Zdeněk Bednář z Meziboří a bronz vybojoval Rafal Muskala (Moby Dick Wodzislaw Ślaski).

Na začátku srpna pokračuje WTHA Tour v billiard-hockeyi šprtci i v táhlovém hokeji Chemoplast ve švédském Lundu. Jubilejní dvacátý ročník Scandinavian Open nese v podtitulu reminiscenci původního názvu turnaje – Öresund Cup, který odkazuje na polohu místa konání nedaleko úžiny Öresund.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám