Hlavní obsah

Rekordní betlém ze slámy opět ožil v Čenkově

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čenkov, obec mezi Příbramí a Hořovicemi, již čtvrtým rokem u místní Kapličky sv. Antonína hostí Betlém ze sena. Jedná se o největší betlém v České republice, je zapsaný v české databázi rekordů, zaregistrován byl 15. prosince 2012 v rámci adventního koledování v Čenkově.

Foto: Archiv pořadatele

Čenkovský betlém

Článek

Betlém je postaven tak, že každý návštěvník si může celý betlém projít, stát se jeho součástí a vyzkoušet si, jaké to bylo jít se poklonit s ostatními právě narozenému Ježíškovi.

Po cestě potkáte odpočívající shrbenou stařenku s holí, maminku s děckem ženoucí kozu, postavu nesoucí v náručí jehňátko. Potkáte právě přijíždějícího maharadžu na slonovi, vezoucí dary a další postavy na cestě k Betlému. Ve stáji se klaní Tři králové se svými dary přivážené na velbloudovi. Minete muzikanty hrající malému děcku a nechybí ani stádo ovcí s pasáčkem a ovčáckým psem.

Letos zde přibyli bubeník a houslista, ale také stádečko ovcí s pasáčkem a další nové postavy. Celkem je zde více než 40 figur ze slámy.

V rámci prohlídky ve dnech 14. prosince a 21. prosince můžete zhlédnout další akce - v prvním termínu Adventní koledování u kapličky od 17 hodin, druhý termín bude věnován divadelnímu představeni Narození Krista.

Betlém je k vidění od 1. prosince 2013 do 6. ledna 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám