Hlavní obsah

Rekord Martiny Sáblíkové v plzeňském Škodalandu byl překonán

Novinky, Alena Lochmannová

Za svoji čtyřměsíční existenci si získal plzeňský sportovně – kulturní multifunkční areál Škodaland u Borské přehrady řadu příznivců z řad sportovců. Výraznou přízeň zaznamenal u milovníků kolečkových bruslí. Dokonce se již našel jeden, který překonal zahajovací rychlostní rekord Martiny Sáblíkové.

Foto: Hynek Mojžíš

Adam Adlt, který je juniorským vicemistrem Evropy v in-line bruslení, překonal v plzeňském Škodalandu rekord Martiny Sáblíkové.

Článek

Velké přízni se ve Škodalandu těší především jezírko, které se dočkalo svého otevření v červnu tohoto roku. To je vhodné pro všechny věkové kategorie včetně maminek s malými dětmi.

"O jezírko je opravdu velký zájem," říká starosta centrálního obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach a dodává: "Oproti rybníkům je voda nesrovnatelně čistší a zdravotně zcela nezávadná, zároveň je však koupání vytvořeno v přírodě – proto jezírko láká tolik návštěvníků."

Milovníci in-linů si vedle toho mohou pravidelně zajezdit v areálu Škodalandu při pořádaných akcích za doprovodu hudební a moderátorské produkce rádia Kiss Proton nebo využít bohatého doprovodného programu včetně odborné instruktáže ze strany občanského sdružení INLINETALENT.

V neděli 21. srpna proběhl ve ŠKODALANDu nultý ročník Wheels On The Tracks Tour. Pod heslem "Roztoč kolečka a buď v pohodě" se tohoto seriálu dráhových závodů zúčastnila nejen široká veřejnost, ale také přední in-line závodníci z tuzemska i zahraničí. A právě při této akci pokořil Adam Adlt rychlostní rekord in-line dráhy, který při slavnostním otevření Škodalandu zajela rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Adam Adlt, který je juniorským vicemistrem Evropy v in-line bruslení, dojel s časem 1 minuta a 23 sekund, což je o 14 sekund rychleji než Sáblíková.

"S Martinou Sáblíkovou jsme se při slavnostním otevření domluvili, že bude-li její rekord překonán, ráda přijede znovu daný rekord pokořit. Její účast tak na základě předběžného slibu očekávají pořadatelé během dalšího závodu Wheels on the track tours, který se uskuteční 25. září," prozradil místostarosta obvodu Radislav Neubauer.

Reklama

Výběr článků

Načítám