Hlavní obsah

Rekontrukce kruhového objezdu v Náchodě zablokovala komunikace v okolí

Novinky, Jiří Horák

Rekonstrukce kruhového objezdu na mezinárodní silnici E67 v Náchodě U Slávie, zahájena v sobotu 11. prosince dopoledne, překvapivě zkomplikovala dopravu na místních komunikacích v okolí. Na hlavní trase výrazně delší kolony než obvykle nevznikaly. Oproti původním informacím dopravu řídily semafory.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Pracovníci dodavatelské firmy při dnešní opravě kruhového objezdu v Náchodě U Slávie.

Článek

Přestože v noci klesla teplota v Náchodě až k mínus pěti stupňům Celsia a od rána vydatně chumelí, pracovníci dodavatelské firmy zahájili rekontrukci kruhového objezdu U Slávie. Ta spočívala v odstranění starého asfaltu vyfrézováním a v položení nového povrchu.

Lidé nechápali nutnost opravy

Pro mnohé občany města a řidiče je potřeba rekonstrukce nepochopitelná. Na kruhovém objezdu nebyly žádné výtluky. Nikdo tedy nechápal, proč je křižovatka opravována, když jiná místa na mezinárodní silnici už krátce po začátku zimy začala připomínat tandkodrom a zůstávají zatím bez povšimnutí.

"Přesně na tohle jsem se také ptal. Vysvětlili mi ale, že kruhák nebyl postaven nejlépe a rozjíždí se. Hrozilo prý jeho zborcení, které by si na jaře vyžádalo několikatýdenní uzavírku," vysvětlil starosta Náchoda Jan Birke, který v průběhu dopoledne na místě sledoval vývoj dopravní situace.

Okolní komunikace nápor nezvládaly

Naštěstí se nepotvrdily obavy ze vzniku dlouhých kolon na mezinárodní silnici. K dobré průjezdnosti bez většího zdržení, než je obvyklých 30 až 45 minut, přispěla uzavírka ulice Boženy Němcové, tedy jednoho ramene kruhového objezdu, které jinak přivádí na E67 dopravu z centra města.

Druhým velmi pozitivním příspěvkem bylo zatarasení přechodů pro chodce u kruhového objezdu. Auta, která měla zelenou, tedy mohla plynule projíždět bez zastavování.

O poznání horší situace byla na okolních místních komunikacích, po kterých vedla objízdná trasa uzavřeného přivaděče z centra. Objížďka ústila do E67 u prodejny potravin Klugar nedaleko bývalého okresního úřadu. A právě tam vznikaly nebezpečné situace a kolony. Ty se podařilo rozpustit díky intervenci starosty, který si vyžádal pracovníky pro řízení této křižovatky.

Zítra opraví druhou polovinu

Na zítřek je naplánována oprava druhá poloviny. "Pouhé dva dny komplikací jsou v porovnání s původními plány dodavatelské firmy křižovatku rekonstruovat šest dnů docela úspěch," dodal starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám