Hlavní obsah

Rekonstrukce základních a mateřských škol v Praze 5 vrcholí

Novinky, Luděk Sefzig

Městská část Praha 5 je zřizovatelem 12 základních a mateřských škol a 13 samostatných mateřinek. Investice do školství tvoří letos největší část rozpočtu, navíc jsou často kryty dotacemi z evropských zdrojů. Přinášíme přehled aktuálních investičních akcí a oprav, které ve školách Prahy 5 probíhají.

Foto: Archiv MČ Praha 5

Mnoho budov škol a školek získá v rámci investic nové zateplení a fasády.

Článek

Opravy škol a školek zasahují do života občanů a jejich dětí, radnice proto pravidelně dopředu informuje o plánovaných aktivitách v oblasti investic do školství.

„Většinu oprav se snažíme směřovat do období prázdnin, a to nejen letních. V minulosti se podařilo získat dotace například na zateplení budov mateřských a základních škol z Operačního programu životní prostředí. Snížení energetických nákladů se tak dočkala významná část budov, například MŠ Peroutkova a Pod Železničním mostem či základní školy Chaplinovo náměstí, V Remízku a mnohé další. Naší výhodou jsou kvalitně připravené žádosti, a z nich vyplývající vysoké procento úspěšného hodnocení poskytovatelem dotace. Vzhledem k náročnosti nejen administrativy u dotovaných projektů ale není možné vše stihnout pouze během volna,“ přiblížila již realizované projekty zástupkyně starosty Naděžda Kratochvílová.

V současnosti probíhají investiční akce a opravy v 16 vzdělávacích institucích. Ačkoliv některé z nich zasáhnou do začátku nového školního roku, podle odboru školství, kultury a sportu se není třeba obávat omezení výuky.

„Ve většině případů nebudou mít investiční akce a opravy vliv na probíhající vzdělávání dětí, neboť se je podaří dokončit před samotným příchodem žáků do škol. U ostatních případů se nám ve spolupráci s řediteli škol podařilo nalézt náhradní řešení. Ta nejčastěji spočívají ve využití například nedalekých sportovišť v případě oprav tělocvičen, či volné prostory a zázemí jiných škol a objektů v blízkosti opravovaných budov,” upřesnila vedoucí odboru Lenka Němcová.

Investice a opravy se týkají následujících institucí:

ZŠ a MŠ Kořenského

ZS a MŠ Radlická

ZŠ a MŠ U Santošky

ZŠ a MŠ Chaplinovo nám.

ZŠ Podbělohorská

MŠ Podbělohorská

ZŠ a MŠ Grafická

MŠ Duha

MŠ Kroupova

ZŠ a MŠ U Tyršovy školy

MŠ Nad Palatou

ZŠ a MŠ Barrandov V Remízku

ZŠ Nepomucká

ZŠ Waldorfská

MŠ Kurandové

MŠ Peškova

Probíhají také obnovy hřišť a zahrad:

ZŠ Weberova

ZŠ a MŠ Barrandov – Chaplinovo nám.

ZŠ a MŠ U Tyršovy školy

ZŠ a MŠ U Santošky

Kompletní přehled a popis probíhajících a plánovaných investičních akcí do budov škol a školek včetně plánovaných termínů dokončení naleznete na webových stránkách radnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám