Hlavní obsah

Rekonstrukce plynové stanice v Hrušovanech se chýlí ke konci

Novinky, Jiří Smutný

V centru Hrušovan u Brna probíhá rekonstrukce středotlaké plynové regulační stanice. Akce byla oficiálně zahájena letošního 31. března a podle plánu skončí 31. července 2017.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Kdo v posledních měsících projíždí nebo prochází ulicí Palackého v Hrušovanech u Brna, nemůže si na jejím konci nevšimnout stavebního ruchu. Pracuje se na rohu Palackého a Masarykovy ulice, těsně vedle hasičské zbrojnice. Chodník vedoucí kolem současného staveniště musel být přesunut na vozovku, která se z toho důvodu mírně zúžila.

Investorem celé rekonstrukce je firma GasNet s. r. o. z Ústí nad Labem, člen skupiny innogy a dodavatel plynu. Na trhu působí od roku 2007, kdy se na základě požadavku Evropské unie právně oddělily firmy zabývající se distribucí zemního plynu a obchodováním s touto komoditou.

Zhotovitelem nové plynové regulační stanice je firma Techko, spol. s r. o. z Bořitova, působící jako dodavatel zařízení pro plynárenský průmysl. V roce 1993 začala s výrobou komponent a od roku 1994 se zabývá projektováním, výrobou a montáží regulační stanic zemního plynu.

Práce na rekonstrukci regulační stanice zřejmě skončí podle plánu. Nové plynové potrubí bude zasypáno a terén zarovnán a upraven. V závěru budou vydlážděny chybějící části chodníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám