Hlavní obsah

Rekonstrukce karvinské porodnice přinese budoucím maminkám větší komfort

Novinky, Milan Haluška

Velká rekonstrukce porodního oddělení za necelých 53 miliónů korun se chystá v nemocnici v Karviné-Ráji. Pokud vše půjde podle plánu, stavební práce by měly být zahájeny v dubnu letošního roku. Rekonstrukce budoucím maminkám přinese hlavně zkvalitnění péče, lepší prostředí i intimitu.

Foto: Milan Haluška
Článek

Například v části operačních sálů budou vybudovány tři samostatné boxy pro dosažení větší intimity při porodu, operační sál pro císařské řezy bude doplněn o nezbytný hygienický filtr pro rodičky i zdravotnický personál.

„Moderní bude i lůžková část, kdy pokoje budou maximálně třílůžkové a nabídnou i vlastní hygienické zázemí jako sprchu a WC. Celé oddělení bude navíc klimatizováno a prostory budou vybaveny i novou lékařskou technikou, která odpovídá dnešním standardům lékařské péče,” doplnila plány mluvčí nemocnice Radmila Fleischerová.

Projekt realizuje Moravskoslezský kraj a jeho celkové náklady jsou necelých 53 miliónů korun. Dotaci by měla poskytnout Evropský fond regionálního rozvoje částkou 44 miliónů korun.

„Zhotovitel stavby je již vybrán. Nyní se čeká na uzavření smlouvy s dodavateli lékařské technologie a mobiliáře. Pokud při výběru dodavatele nedojde k potížím, začnou stavební práce v dubnu,” dodala mluvčí.

Po dobu rekonstrukce v náhradních prostorách

Provoz porodního sálu a porodního oddělení po dobu rekonstrukce zůstane zachován a bude zajištěn v náhradních prostorách nemocnice. Chod oddělení nebude nijak omezen.

Jakékoliv dotazy budoucím maminkám ráda zodpoví vrchní sestra gynekologicko-porodního oddělení Pavla Kovalčíková na telefonním čísle 596 383 266 nebo 596 383 402.

Reklama

Výběr článků

Načítám