Hlavní obsah

Rekonstrukce infekčního oddělení Nemocnice Mělník zvýší komfort pro pacienty

Novinky, Lucie Zikmundová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plánovaná rekonstrukce infekčního oddělení Nemocnice Mělník v pondělí začala. Práce potrvají zhruba tři týdny, nemocnice musí omezit provoz. „Stavební práce zahrnují úpravy, které zvýší zejména komfort pro pacienty,“ informoval náměstek ředitele mělnické nemocnice Jan Douša.

Foto: Lucie Zikmundová

Rekonstrukce infekčního oddělení začala. Klientům nemocnice se Nemocnice Mělník omlouvá za zhoršení podmínek ve třetím patře budovy W.

Článek

Infekční oddělení Mělník bylo založeno v roce 1963 jako detašované pracoviště v objektu Kopa u Kostelce nad Labem. V současné podobě funguje od roku 1995 po přestěhování do areálu mělnické nemocnice.

„V posledních letech dochází k určité změně spektra nemocí. S dobou se mění i některé požadavky našich klientů i nás zdravotníků,“ uvedla primářka infekčního oddělní Nemocnice Mělník MUDr. Markéta Dyrhonová.

Mnozí pacienti si přejí ošetření a léčbu ambulantně. „Být nemocný je drahé. A když už je nezbytné být v nemocnici, pak mnozí volí soukromí nemocnice, které skýtá nadstandardní lůžkový pokoj,“ dodala primářka. A právě nadstandardní pokoj zatím na oddělení nebyl.

Na infekčním oddělení bezesporu chyběla velká bezbariérová koupelna a toaleta pro nemocné pohybující se jen s pomůckami. Při rekonstrukci oddělení vznikne ještě nová třetí ordinace s toaletou pro ambulantní klienty. Zatím lékaři ordinovali ve dvou stávajících.

Primářka předpokládá, že po úpravách oddělení a zvětšení kapacity ambulancí naroste počet pacientů o 35 procent. „Novou ambulanci využijeme k rozšíření běžné ambulantní činnosti, zejména jako poradnu cestovní medicíny a prekoncepční poradnu pro ženy plánující graviditu. Využívat ji plánujeme pro infuzní antibiotickou léčbu lidí s lymeskou borreliosou, kterých přibývá a ošetřujeme je i pro mladoboleslavský region, kde je tato možnost terapie špatně dostupná,“ vysvětlila Markéta Dyrhonová.

Stavební práce za bezmála 800 tisíc korun zahrnují vybudování dalšího trojlůžkového pokoje a také sprch a toalety pro sestry. Chybět nebude ani šatna pro klienty. „Během tří týdnů nás čeká bourání, posouvání příček, opravy podlah, výměny podlahových krytin, malování, opravy radiátorů, oken a další drobné stavební práce,“ doplnil náměstek ředitele Jan Douša.

Lůžkové oddělení mělnické infekce je po dobu rekonstrukce uzavřeno. Pacienty, kteří musejí být hospitalizováni, převezme infekční klinika pražské Nemocnice Na Bulovce. Infekční ambulance fungují každý den od 7.00 do 15.30. Práce by měly být ukončeny v prvním zářijovém týdnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám