Hlavní obsah

Ředitel Zeměměřičského úřadu bude přednášet v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

O tom, že není mapa jako mapa, jistě přesvědčí v úterý 5. února účastníky přednášky nazvané Nové výškopisné mapování České republiky metodou leteckého laserového skenování člověk z nejpovolanějších - ředitel Zeměměřičského úřadu v Praze, Ing. Karel Brázdil, CSc.

Foto: Dana Ehlová

V úterý 5. února se koná v Dobrušce přednáška Nové výškopisné mapování ČR metodou leteckého laserového skenování Ing. Karel Brázdil, CSc.

Článek

Akce se uskuteční od 18 hodin v městské knihovně v Dobrušce a je jasné, že odborník na slovo vzatý, kterým Karel Brázdil bezpochyby je, si nevybral Dobrušku za místo své přednášky pro veřejnost náhodou.

Jednak v tomto městě před mnoha lety zapustil své kořeny, je zde i zastupitelem, a jednak tu má zpracování map více než půl století dlouhou tradici. Vždyť i sám Karel Brázdil působil v letech 2003 až 2005 jako náčelník dobrušského Vojenského geografického a hydrometeorologického úřadu.

Na programu vystoupení budou informace o nové metodě mapování výškopisu, postupy zpracování dat, forma a kvalita výškopisných modelů a v neposlední řadě zajímavé ukázky aplikací dat v praxi.

Reklama

Výběr článků

Načítám