Hlavní obsah

Ředitel Gymnázia Čajkovského oceněn náměstkem hejtmana

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu 8. ročníku akce Pedagog Olomouckého kraje byl oceněn přínos ředitele Radka Čapky za jeho úsilí o mimořádný rozvoj Gymnázia Čajkovského. Cena byla slavnostně předána 27. března v reprezentativních prostorách RCO v Olomouci.

Foto: Petr Kameníček

Ředitel Gymnázia Čajkovského Radek Čapka přebírá cenu z rukou náměstka hejtmana pro školství Ladislava Hynka.

Článek

Po úvodní písni Gaudeaum Igitur a přivítání hostů ze strany 1. náměstka hejtmana Jiřího Zemánka a náměstka hejtmana pro školství Ladislava Hynka následovalo slavnostní odpoledne, během něhož došlo k předání cen 15 vybraným pedagogům z celého Olomouckého kraje a mimo to i k předání tří speciálních Cen náměstka hejtmana Ladislava Hynka.

Prvním oceněným se stal právě ředitel Gymnázia Čajkovského Radek Čapka, který získal cenu hejtmana za výrazný rozvoj školy a mimořádnou práci se sportovně talentovanými žáky. Radek Čapka je vzorným ředitelem, který dbá na blaho svých studentů a neustále pracuje na vylepšeních školy.

Není proto divu, že z dříve opomíjené a podceňované školy se v posledních letech pod vedením Radka Čapky stalo moderní a progresivní gymnázium, které je plnohodnotným a suverénním členem olomouckých gymnázií. Škola je úspěšná nejen ve sportovních oblastech, ale i v řadě soutěží, což dokládá pravidelné oceňování gymnázia titulem Talent Olomouckého kraje.

Dříve oprýskaná paneláková budova se štěrkovým hřištěm se během pouhých pár let proměnila doslova k nepoznání. Místo hřiště vznikla víceúčelová sportovní hala Čajkaréna, která zároveň slouží jako dějiště významných sportovních událostí ve městě. Došlo ke generální rekonstrukci budovy gymnázia včetně zateplení, výměny oken a nové střechy, což mělo i pozitivní enviromentální dopad na snížení množství energií nutných k provozu.

Tím však snahy ředitele ani zdaleka neskončily, v letošním roce bude pokračovat rekonstrukce elektroinstalace a postupně dochází k modernizacím učeben a jejich doplněním moderní audiovizuální technikou. Škola díky tomu získává prestiž v očích veřejnosti, což dokládá zvyšující se zájem o studium. 

Na závěr doplňme, že v posledních letech získalo prestižní ocenění Pedagog Olomouckého kraje hned několik učitelů olomouckého Gymnázia Čajkovského, v loňském roce Mgr. Jolana Štefková a předcházející rok Mgr. Hana Neoralová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám