Hlavní obsah

Řečníky TEDxZlín spojuje téma o rovnováze, setkají se v březnu

Novinky, Michaela Mitáčková

Rovnováha – to je téma pátého ročníku konference TEDxZlín, která se uskuteční 21. března v Kongresovém centru ve Zlíně. Na pódiu se během odpoledne a večera vystřídá řada zajímavých řečníků.

Foto: archiv TEDxZlín

Společný tým organizátorů při minulém ročníku TEDxZlín.

Článek

A proč si organizátoři vybrali téma Rovnováha? „Rovnováhu lidé hledají v sobě, partnerství, rodině, zdraví, zaměstnání, v celém životě. Lze ji lehce nabýt i lehce pozbýt? Nebo je to nikdy nekončící proces, který je vědomě „přikrmován“, ale také jednoduše nevědomě „pohřbíván“? Nejen o těchto otázkách se bude diskutovat na letošním ročníku TEDxZlín 2020,“ uvedla jedna z hlavních organizátorek Monika Zábojníková, která u pořádání konference stojí od počátku.

Řečníky tým velmi dlouho a pečlivě vybírá. Cílem je nabídnout přítomným v sále co nejpestřejší a nejzajímavější pohled na nejrůznější oblasti, životní poznání i na cesty, které vedou k nejrůznějším cílům.

Pozvánku přijal třeba mladý astronaut Jakub Zemek, freestylový motokrosař Libor Podmol nebo ředitel společnosti Asistence Erik Čipera. Mezi řečníky muži nebudou chybět ani ženy. Letos se lidé mohou těšit třeba na Veroniku Rút Novákovou, která se zabývá vizuální kulturou, uměním a již desátým rokem ji živí grafický design. Do povědomí široké veřejnosti se dostala bojem proti vizuálnímu smogu a s tím spojeným vytvořením Manuálu dobré praxe reklamy a označování provozoven pro Brno.

Zlín bude mít na pódiu také své zastoupení, a možná nejedno. Už teď se na svoji prezentaci pečlivě připravuje i Roman Zelenka, který se svým týmem, tvořící zhruba 50 lidí ve zlínské kanceláři a 7 000 externistů po celém světě, poskytují překladatelské, lokalizační a jiné jazykové služby. A on sám hledá stále rovnováhu mezi prací, rodinou a sportovními výzvami.

Předprodej vstupenek na konferenci již odstartoval. Vstupenku je možné zakoupit za 599 korun. Další podrobné informace i medailonky všech řečníků budou postupně zveřejňovány na webu https://www.tedxzlin.cz/2020/.

Prestižní konferenci, jejíž licenci není až tak snadné získat a následně obhájit, připravuje řada dobrovolníků. Akci tohoto světového formátu již několikátý rok podporují společnosti Monet+ a NWT.

TED (zkratka ze slov „Technology, Entertainment, Design“ nověji vykládaná jako „Thinkers, Enablers, Doers“) je každoroční konference a platforma postavená kolem hesla „myšlenky hodné šíření“ (ideas worth spreading). Jádrem a nejznámějším výstupem TEDu jsou tzv. TED Talks, záznamy z vystoupení, ke kterým jsou zváni hosté z různorodých oblastí vědy, techniky, umění, designu, politiky, vzdělání, kultury, byznysu, ale i občanští aktivisté a lidé, jejichž životní příběh může ostatní inspirovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám