Hlavní obsah

Recitační soutěž Vrbenský rohlík napsala své patnácté pokračování

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 28. února se v budově Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích uskutečnil již 15. ročník recitační soutěže Vrbenský rohlík.

Foto: Kateřina Štruncová

Vítězové recitační soutěže

Článek

Své interpretační schopnosti si na soutěži vyzkoušeli recitátoři z českobudějovických gymnázií. "Mladí milovníci literatury si na každoročním setkání pochvalují nejen srdečnou neformálnost, ale i atraktivní výhry - Maxi rohlíky z místní pekárny Penam," sdělila učitelka českého jazyka Zdenka Hucková.

V porotě zasedli Radim Špilauer, herečka Jihočeského divadla Jaroslava Červenková a laureátka 10. ročníku soutěže Veronika Krnínská. Odbornou porotu nejvíce zaujala v nejmenší kategorii Eliška Samohýlová z Gymnázia Jana Valeriána Jirsíka a v kategorii nejstarší Jakub Čejka z Gymnázia Česká.

Vavříny za autorskou tvorbu zůstaly na domácí půdě, neboť si je odnesli studenti Česko-anglického gymnázia, Tereza Zuntychová a Martin Doucha, za divadelní jednoaktovku Stížnost. Hra o věčném stěžovateli, který neodolá půvabům nezadané recepční, k níž původně přišel protestovat proti nevydařenému počasí na dovolené, rozesmála nejen porotu, ale i publikum. Její autorka, Tereza Zuntychová, tvrdí, že chtěla do ponuré atmosféry věčné nespokojenosti, která nám v posledních dnech vládne, vnést trochu humoru a optimismu.

S tím se může dívat do budoucna i zmíněná recitační přehlídka, jejíž jubilejní ročník jen potvrdil, že je příjemné, když se setkávají stejně naladění mladí lidé. A to je myšlenka, s níž dvě učitelky Česko-anglického gymnázia, Dagmar Poláková a Romana Rýcová, soutěž před patnácti lety zakládaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám