Hlavní obsah

Recidivistu zadržel těsně po krádeži člen okradené rodiny

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Na vlastní nedbalost doplatil v sobotu 23. prosince zloděj, který v rodinném domě v Hluku na Uherskohradišťsku ukradl peněženku. Vybral z ní peníze a na schodišti ji odhodil. K jeho smůle ji hned na to našel člen rodiny, pobertu na ulici dostihl a zadržel až do příjezdu policie.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Policisté převezli zadrženého na služebnu, kde vyšlo najevo, že několikrát soudně trestaný muž má svědomí i pět dalších krádeží za víc než 60 tisíc korun. V těchto dnech sdělili kriminalisté jednatřicetiletému recidivistovi obvinění z několika trestních činů, za něž mu hrozí až pětileté vězení,“ informovala v pátek 29. prosince policejní mluvčí Milena Šabatová.

Nenechavec v noci obcházel domy a chytal za kliky od dveří. Pokud nebylo zamčeno, vstupoval dovnitř a kradl. Stejným způsobem postupoval v sobotu 23. prosince ve tři hodiny po půlnoci v Hluku. „Štěstí“ měl v ulici Čtvrtě.

„Přestože byli majitelé doma, nezdráhal se vejít dovnitř. Poté, co prohledal kuchyň, vzal z odložené kabelky peněženku a odešel. U domu z ní vybral peníze a odhodil ji na schodiště. V té chvíli uslyšel někoho přicházet, proto se schoval,“ popsala jeho počínání policistka.

Do domu se vracel rodinný příslušník, který na schodech odhozenou peněženku našel. Vzal ji a až pak mu došlo, že zřejmě měli nezvanou návštěvu. „Vyšel před dům a spatřil utíkat zloděje. Rozběhl se za ním a po chvíli ho chytil. Držel ho až do příjezdu policejní hlídky,“ doplnila Milena Šabatová.

Poberta se u výslechu ke všemu přiznal. Postupně popsal vniknutí do domu v Hluku i do dalších pěti domů na Uherskohradišťsku, které navštívil během minulých dvou měsíců. Kradl většinou peníze, notebooky, fotoaparáty, tablety, peněženky s doklady a platebními kartami, mobilní telefony a další věci, které měly nějakou hodnotu. Peníze z jejich prodeje použil pro svoji potřebu. Muž je nyní stíhán na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám