Hlavní obsah

Recidivista, který nenastoupil výkon trestu a dál vyráběl drogu, je už za mřížemi

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věznici skončil v minulém týdnu sedmnáctkrát soudně trestaný devětačtyřicetiletý muž z Otrokovic, který se od srpna vyhýbal nástupu do vězení, i když výzvu osobně převzal.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Kriminalisté ho zadrželi v okamžiku, kdy vyráběl pervitin. V případě odsouzení mu hrozí odnětí svobody až na deset let,“ informovala ve středu 14. listopadu policejní mluvčí Monika Kozumplíková

Podle mluvčí recidivistu odsoudil soudce krajského soudu k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na čtyři roky kvůli nedovolené výrobě a distribuci drog. Odsouzený měl v srpnu nastoupit do věznice v Olomouci.

Přestože byl s nástupem srozuměn, vyhýbal se mu a skrýval se v obci u Zlína, kde se dál věnoval výrobě pervitinu. Vyrobenou drogu sám užíval a distribuoval dalším lidem. Minulý týden ovšem spadla klec.

„Kriminalisté muže vypátrali a zadrželi přímo v místě jeho bydliště při výrobě drogy. Majitelka objektu, který měl od ní pronajatý, netušila, k jakému účelu nájemce obydlí používá. Obviněný se prokazoval cizím občanským průkazem. V rejstříku trestů má tento recidivista již sedmnáct záznamů. Poprvé byl soudně trestán už v šestnácti letech jako mladistvý,“ uvedla policistka.

Kriminalisté obviněnému sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání za to, že se vyhýbal nástupu trestu odnětí svobody.

„Zároveň muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za tento zločin mu v případě odsouzení hrozí další trest odnětí svobody, tentokrát až na deset let,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám