Hlavní obsah

Recesisté slavili v Třemošnici 1. máj - a také se zatýkalo

Novinky, Pavel Kalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Recesisté z Třemošnice uspořádali 1. května na náměstí již sedmý ročník prvomájového průvodu s alegorickými vozy a politickými transparenty.

Foto: Pavel Kalina

Hlavní řečník s pouty na rukou.

Článek

Stalo se již tradicí, že se v Třemošnici na náměstí scházejí recesisté a jejich příznivci, aby společně  oslavili Svátek práce. K prvomájovému průvodu neodmyslitelně patří alegorické vozy vyzdobené vlajkami spřátelených států a politickými transparenty. Zábavná a kulturní show se zde uskutečnila již po sedmé. 

Na náměstí bylo přistaveno více než 20 alegorických vozů. Přítomní návštěvníci si mohli prohlédnout vojenskou techniku z dob hlubokého socialismu, vojenskou raketu, na níž byl nápis Díky této raketě, více míru na světě.

Občané a děti si mohly prohlédnout  traktory a zemědělskou techniku z padesátých let, motorky a motocykly. Na náměstí také přijela "Veřejná bezpečnost", která doprovodila státní a vládní delegaci, vedenou Davidem Rathem. Po prohlídce dobové techniky a následném rozdání transparentů a vlajek se prvomájový průvod vydal do ulic města. Již při srazu a také v průvodu zněly písně Kupředu levá, Píseň práce, Internacionála a mnoho dalších politických písní.

Vyvrcholením prvomájových oslav byla akce zakončená projevem Miroslava Šindeláře v masce Davida Ratha. Při projevu David Rath obhajoval své krabicové víno s finanční odměnou. Poté na pódium vystoupil člen Veřejné bezpečnosti a Davida Ratha zatkl. V poutech byl za aplausu odvezen do vězení.

Na recesistické akci se sešly stovky občanů, na místě bylo bohaté občerstvení, k poslechu a k tanci zde hrála celé odpoledne hudba. Dobré náladě přispělo i vydařené počasí.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám